Κόσμος

Βουλευτής της Μέρκελ καλεί την Ιταλία να φύγει από το ευρώ

Σε δηλώσεις του ο Κλάους-Πέτερ Βιλς είπε ότι η Ιταλία θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη αν δεν αποκτήσει φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση πλειοψηφίας.

«Εάν μια χώρα δεν καταφέρνει να πείσει την πλειοψηφία του πληθυσμού της να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ίδια προκειμένου να λειτουργεί το ενιαίο νόμισμα, δεν μπορεί κανείς να ζητεί από το εξωτερικό να υπάρξει νέα ψηφοφορία, θα μπορούσε όμως η χώρα αυτή να αφεθεί να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα», δήλωσε στη Handelsblatt ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης που έχει τη φήμη διαπρύσιου αντιευρωπαϊστή και ανήκει σε μια μειοψηφία στο κυβερνών κόμμα.

«Εάν θέσουμε να επανέλθουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με αλληλοσεβασμό στην Ευρώπη και να πάρουμε στα σοβαρά τα δικαιώματα των λαών (. . .) πρέπει να εγκαταλείψουμε την ‘ευρω-ευρωπαϊκή’ ιδεολογία», επιχειρηματολόγησε ο Βιλς.
Η ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) επίσης τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ. «Αν το ευρώ θέλει να επιβιώσει πρέπει να γίνει ένα νόμισμα που αναπνέει. Αν χώρες-μέλη (. . .) δεν αποδίδουν οικονομικά, απαιτείται να μπορούν να φεύγουν από τη νομισματική ένωση», είπε ο Φρανκ Σέφλερ, ένας από τους ηγέτες των ευρωσκεπτικιστών του FDP.

Οι εκλογές στην Ιταλία την Κυριακή και την Δευτέρα δημιούργησαν ένα περίπλοκο πολιτικό σκηνικό. Κανένα κόμμα δεν διαθέτει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία και ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας μοιάζει ιδιαίτερα αβέβαιη. Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ερμηνεύθηκε από πολλούς στην Ευρώπη ως μια ψήφος εναντίον των πολιτικών λιτότητας που υποστηρίζει η Γερμανία.

Διαβάστε

Ιταλία: οι μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν για κινδύνους εξαιτίας της κρίσης!

Ο Μπερλουσκόνι δωροδόκησε γερουσιαστή με 3 εκατ. ευρώ!

Γιατί οι ιταλικές εκλογές δεν σηματοδοτούν μια ευρω-εξέγερση;

Ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε δείπνο με τον Στάϊνμπρουκ που αποκάλεσε κλόουν τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Βενεζουέλα, τo πετρέλαιο και το χρονικό της σύλληψης του Νικολάς Μαδούρο
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη Βενεζουέλα και τους φυσικούς μας πόρους οι οποίοι πρέπει να υπηρετούν την εθνική ανάπτυξη», δηλώνει η αντιπρόεδρος Ροντρίγκες
Νικολάς Μαδούρο
82
Συνεχίζεται το θρίλερ για την 15χρονη Ελληνίδα στην τραγωδία του Κραν Μοντανά - «Προσευχηθείτε για την Αλίκη», λέει ο αδελφός της
Η αγωνία δεν έχει τέλος για την οικογένεια της Αλίκης Καλλέργη που είναι αγνοούμενη από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο κλαμπ - Ποινική έρευνα κατά των ιδιοκτητών του μπαρ
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά