Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά: Ξεπουλάει την Ελλάδα

«Οι μόνες "επενδύσεις" για τις οποίες δουλεύει με μεθοδικό τρόπο η κυβέρνηση σχετίζονται με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το δεύτερο ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

«Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στη Γερμανία δεν πρόκειται να ξεφύγει από το δίπτυχο της υποταγής στο μνημόνιο και τους δανειστές και της πρόσδεσης της χώρας στον ακραία νεοφιλελεύθερο μερκελισμό» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, τη στιγμή που οι επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής είναι δραματικές για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και η οικονομία βρίσκεται υπό κατάρρευση, η συγκυβέρνηση διαβεβαιώνει για τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος με ολοένα πιο σκληρούς και απαράβατους όρους, περισσότερους φόρους για τους ασθενέστερους, μειώσεις μισθών, απολύσεις και λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι περιβόητες επενδύσεις μοιάζουν με κακόγουστο νεοφιλελεύθερο ανέκδοτο. Οι μόνες “επενδύσεις” για τις οποίες δουλεύει με μεθοδικό τρόπο η κυβέρνηση σχετίζονται με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τη στήριξη της εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπούλιας προς Γερμανούς επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα

Περισσότεροι κατά 11% οι Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία

Ψάχνει αγοραστές για τις δημόσιες επιχειρήσεις στη Γερμανία ο Σαμαράς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου