Κόσμος

Δις ισόβια στους στρατηγούς για την Βαριοπούλα

Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία της δίκης της «επιχείρησης Βαριοπούλας» με τους βασικούς υπόπτους στρατηγούς να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη.

Η ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν, τώρα φυλακίζει με τον πιο επίσημο τρόπο, τους στρατηγούς που προσπάθησαν να την ανατρέψουν.
Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι της «επιχείρησης Βαριοπούλας», ο πρώην αρχηγός της Α’Στρατιάς Τσετίν Ντογάν, ο πρώην αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτίνα, και ο πρώην αρχηγός του Ναυτικού Οζντέν Ορνέκ καταδικάστηκαν σε δις ισόβια. Αργότερα ανακοινώθηκε πως η ποινή των τριών «εγκεφάλων» του σχεδίου, μειώθηκε σε είκοσι έτη κάθειρξης, λόγω της μη πραγματοποίησης του σχεδίου.
Άλλοι στρατηγοί όπως ο Εγκίν Αλάν , Ερχούν Σαγκιούν και ο πρωην αρχηγός της Σχολής Πολέμου Μπιλγκίν Μπάλανλι, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών με την κατηγορία «συμμετοχής αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος»

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων των ΗΠΑ που έκαναν κριτική στις αποφάσεις Τραμπ
Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν το ομοσπονδιακό Κογκρέσο ότι η απειρία της ηγεσίας που τοποθετήθηκε από τον κ. Τραμπ μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή επιπέδου συγκρίσιμου με εκείνο του τυφώνα Κατρίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ 5
Παραμένει η ένταση στη Μονή Σινά - Οι πραξικοπηματίες μοναχοί προσπάθησαν να μπουν ξανά στο μοναστήρι
Η αιγυπτιακή Αστυνομία που κλήθηκε από τον ηγούμενο προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα αρνήθηκε να παρέμβει αφήνοντας να εξελίσσεται μια κατάσταση έντασης
Μονή Σινά 5