Ελλάδα

Προσωρινή λύση για το δήμο Αχαρνών – Κυβερνητική δέσμευση να δοθεί 1 εκατ. ευρώ

Γραφεία άδεια, ένα πανό που έγραφε ΚΑΤΑΛΗΨΗ και περίπου 350 άνθρωποι μαζεμένοι απέξω: αυτή είναι η εικόνα στο δημαρχείο Αχαρνών, μια ημέρα μετά την απόφαση να μπει επ’ αόριστον λουκέτο.

Ο δήμος δε μπορούσε να πληρώσει μισθούς και πάγια έξοδα. Και αποφάσισε να… κατεβάσει ρολά μέχρι να βρεθεί λύση. Το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Χ. Αθανασίου και τον γενικό γραμμετέα του υπουργείου, Γ. Ιωαννίδη.

Εκείνος, δεσμεύτηκε πως θα δοθεί άμεσα περίπου ένα εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και όποια άλλα έξοδα υπάρχουν, ενώ τον επόμενο μήνα θα ζητηθεί και ένα ποσό ως προκαταβολή.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα ανοίξει άμεσα ο δήμος. «Αυτό θα το αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Ντούρος στο NewsIt.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του δημάρχου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, περίπου 350 εργαζόμενοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πολίτες του δήμου Αχαρνών είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αντίστοιχος αριθμός πολιτών και εργαζομένων ήταν συγκεντρωμένος έξω από το κτίριο του δήμου.

Από τις 15 του περασμένου Αυγούστου έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο δήμο Αχαρνών, ενώ η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών έχει σταματήσει από τις 30 Ιουνίου, επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Αχαρνών, Γιάννης Κουκούλογλου.

Η πλευρά του δήμου Αχαρνών ζητά επίσης τη μείωση του επιτοκίου των δανείων που έχει λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με το επιτόκιο στο 11,5%, ο δήμος πρέπει κάθε μήνα να δίνει 500.000€ ενώ αν το επιτόκιο μειωθεί στο 5,5% (όπως έχει δεσμευτεί στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας) η δόση θα είναι τουλάχιστον η μισή.

Επίσης, ζητούν να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής, από την οποία εξαρτάται η χρηματοδότηση. Όπως σημειώνει ο δήμος Αχαρνών, αυτή τη στιγμή, δεν έχει 77.000 κατοίκους (αριθμός από την απογραφή του 2001), αλλά 107.000 κατοίκους. Η αύξηση του πληθυσμού σημαίνει και μεγαλύτερη χρηματοδότηση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έβαλε λουκέτο απ’ αόριστον ο δήμος Αχαρνών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο κατάσκοπος σμήναρχος ισχυρίζεται πως διέρρεε πληροφορίες σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές – Η κινεζική τακτική του reverse engineering
Η έρευνα δεν περιορίζεται στη χρονική περίοδο όπου ο Σμήναρχος υπηρετούσε ως Διοικητής στη Μονάδα Επικοινωνιών στο Καβούρι, αλλά επεκτείνεται και στην θητεία του ως Τμηματάρχης σε επιτελική θέση
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Εκσυγχρονισμός τεθωρακισμένων στρατού: Elbit και Rafael οι βασικοί «μνηστήρες» – Τα προαπαιτούμενα και η εγχώρια συμμετοχή
Τα M113 υπηρετούν ως η βασική «ραχοκοκαλιά» των μηχανοκίνητων σχηματισμών, μεταφέροντας προσωπικό, υποστηρίζοντας κινήσεις και καλύπτοντας ανάγκες σε Έβρο και νησιά
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015 - ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΤΑΝΚΣ ΣΤΡΑΤΟΣ Μ113
Οικογενειακή τραγωδία στην Ελευσίνα: 44χρονη σκότωσε τη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει
Η 44χρονη, κάνοντας ελιγμούς με όπισθεν και έχοντας ανοιχτή την πόρτα του οχήματος από την μεριά του συνοδηγού, παρέσυρε την μητέρα της και την σφήνωσε ανάμεσα στο αυτοκίνητο και σε ένα δέντρο
Ασθενοφόρο 24