Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Guardian: Εσάς, ποια σας «τρομάζει» περισσότερο; Ελλάδα ή Ισπανία;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

«Ψήφισε κι εσύ, μπορείς» θα μπορούσε να είναι επίσης ο τίτλος, αφού η βρετανική εφημερίδα κάνει αυτό ακριβώς: διαδικτυακή ψηφοφορία για το μέλλον των δυο χωρών στο ευρώ.

Η ψηφοφορία «ανέβηκε» την Τετάρτη στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας το ερώτημα είναι σαφές: ποια χώρα προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία.

Στο ερώτημα λοιπόν «ποια χώρα της ευρωζώνης σας ανησυχεί περισσότερο» οι επιλογές είναι δυο: Ελλάδα και Ισπανία. Η χώρα μας έχει συγκεντρώσει (μέχρι στιγμής) το 22,8% ενώ η Ισπανία 77,1%. Η ψηφοφορία «κλείνει» αύριο.

«Οι επενδυτές ανησυχούν για την τραπεζική κρίση στην Ισπανία, ενώ όλα τα βλέμματα στρέφονται στις ελληνικές εκλογές τον επόμενο μήνα», γράφει ο Guardian.

Οι… επιλογές των χρηστών της βρετανικής εφημερίδας αντανακλούν το γενικότερο κλίμα, αφού ο «Τισπανικός» διαδέχεται σιγά σιγά την GRexit στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου…
Χαρακτηριστικός ο τίτλος του πρώτου θέματος του Reuters: “Η Ισπανία “φωνάζει” για βοήθεια, αλλά το Βερολίνο ακούει;”.

Ταυτόχρονα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υποβάθμιση του αξιόχρεου οκτώ ισπανικών περιφερειών, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης και μάλιστα με αρνητική προοπτική. Μαζί με τη Μαδρίτη, υποβαθμίστηκαν επίσης οι περιφέρειες: Καστίλλη-Λα Μάντσα, Καταλωνία, Αστούριες, Ανδαλουσία, Χώρα των Βάσκων, τα Κανάρια και η Κανταβρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Fitch: Αυξάνεται κάθε μέρα ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρω – Κρούγκμαν:”Η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε