Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι φόβοι στην ευρωζώνη ρίχνει το ευρώ

Οι φόβοι στην ευρωζώνη ρίχνει το ευρώ

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3134 δολάρια από το επίπεδο των 1,3212 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3171 δολ.

Αρνητικά επηρεάζουν το ευρωπαϊκό νόμισμα το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία καθώς και η Κυβερνητική κρίση που έχει προκληθεί στην Ολλανδία.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην ευρωζώνη προκαλούν νευρικότητα και ανησυχία τόσο στην αγορά συναλλάγματος όσο και στις περισσότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος να επηρεάσουν αρνητικά τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης Χρέους.

Είναι ενδεικτικό ότι το Ολλανδικό 10ετές ομόλογο υποχώρησε σημαντικά (σχεδόν κατά 0,8%) στο 2,38% καθώς η χώρα οδεύει σε εκλογές μετά την διάλυση του Κυβερνητικού συνασπισμού εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που είχε προτείνει.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκε σήμερα μόνο μία συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ, η οποία αφορούσε σε μία εντολή αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε στο 21,39% από 21,12% την Παρασκευή αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,64 % να διαμορφωθεί στο 19,75% από 19,40% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,34% από 1,35%, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο1,19% από 1,20% στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,02%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,73%, ενώ ο μήνας παρέμεινε στο 0,40%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε