Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέντε νεκροί στη Σομαλία σε επίθεση ανταρτών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Βλήματα όλμων που είχαν στόχο το προεδρικό μέγαρο έπεσαν σε κοντινό προσφυγικό καταυλισμό, σύμφωνα με κατοίκους του Μογκαντίσου και μέλη της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής ‘Ενωσης.

Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια των ανταρτών αλ-Σεμπάμπ (που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα) να πλήξουν την καρδιά της κυβέρνησης σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι έπληξαν με περίπου δώδεκα όλμους το προεδρικό μέγαρο. 

Ο Πάντι Ανκούντα, εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής ‘Ενωσης (AMΙSOM) δήλωσε ότι ορισμένα από τα βλήματα έπεσαν σε καταυλισμό εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου και της πείνας Σομαλών, 500 μέτρα από το προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, τα πέντε θύματα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, αντάρτες αλ-Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κτιρίου που στεγάζει δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Αλικαμίν της σομαλικής πρωτεύουσας.

“Επιτεθήκαμε στις δυνάμεις ασφαλείας σε ένα σπίτι. Τους σκοτώσαμε και καταστρέψαμε το κτίριο με αυτοπροωθούμενες βομβίδες και πυρά πολυβόλων χθες το βράδυ”, δήλωσε ο σεΐχης Μοχάμεντ Αμπού Αμπντιραχμάν τον οποίο οι αντάρτες αποκαλούν κυβερνήτη του Μογκαντίσου.

Διαβάστε

Έκρηξη σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Σομαλία με νεκρούς!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε