Κόσμος

Πέθανε ο ζωγράφος Τεό Τομπιάς

Ο γάλλος καλλιτέχνης-ζωγράφος Τεό Τομπιάς πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 85 ετών, έγινε γνωστό σήμερα Κυριακή από την οικογένειά του.

Γεννημένος το 1927 στη Γιάφα (Παλαιστίνη, σημερινό Ισραήλ), ο Τεό Τομπιάς έζησε στη Λιθουανία μέχρι τα πέντε του χρόνια προτού έλθει στη Γαλλία.

Γραφίστας στη διαφήμιση, τον πρόσεξε ένας έμπορος τέχνης, αφού έλαβε το “μεσογειακό βραβείο νεανικής ζωγραφικής” το 1961. Από τότε αφοσιώθηκε πλήρως στην τέχνη, με έργα διαποτισμένα από την εξορία, τη γυναίκα-μητέρα και τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.

Στη δεκαετία του 1960, συμμετείχε σε διάφορες εκθέσεις στο Παρίσι, στη Γενεύη, στο Μόντρεαλ, στο Τόκιο και στη Νέα Υόρκη.

Ο Τεό Τομπιάς ασχολήθηκε επίσης με τη γλυπτική, τα βιτρό, την κεραμική και τις γκραβούρες.

Συνέλαβε μνημειώδη έργα για το Παλέ ντε Κογκρέ της Νίκαιας, τη Σαπέλ Σεν-Σοβέρ-Λε Κανέ και το Κέντρο της ισραηλίτικης κοινότητας του Στρασβούργου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι