Κόσμος

Η Κωνσταντινούπολη είναι όσο 1,5 Ελλάδα!

Με «τρελούς» ρυθμούς αναπτύσσεται και μεγαλώνει η Κωνσταντινούπολη για αυτό και η κυβέρνηση Ερντογάν θα ''χτίσει'' νέο αεροδρόμιο και τρίτη γέφυρα στον Βόσπορο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Καντίρ Τόπμπας ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια και σχεδόν κάθε ημέρα ο πληθυσμός αυξάνεται κατά 1000 άτομα!

Η αύξηση αυτή παρατηρείται κυρίως λόγω εσωτερικής μετανάστευσης.
Η Πόλη το 1990 είχε μόλις έξι εκατομμύρια κατοίκους και το 2000 περίπου οχτώ εκατομμύρια. Δηλαδή μέσα σε 12 χρόνια ο πληθυσμός της διπλασιάστηκε!.

Αυτή η ραγδαία μεγέθυνση είναι ο λόγος προβληματισμού καθώς είναι δύσκολο η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση να προλάβει την πληθυσμιακή αύξηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολη Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο ενώ διαθέτει τρεις διαδρόμους προσγείωσης και το κτίριο των διεθνών πτήσεων χτίστηκε το 2003, ηδη δεν ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες και θα χτιστεί νέο αεροδρόμιο στις βόρειες περιοχές της πόλης. Όπως θα χτιστεί και Τρίτη γέφυρα στο Βόσπορο.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Περισσότερα στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 7
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ