Ελλάδα

Ουρές νέων Eλλήνων για μετανάστευση στην Αυστραλία

''Ήρθα από τα Γιάννενα στην Αθήνα για να φύγω στην Αυστραλία να φτιάξω το μέλλον μου''.Δείτε σε video γιατί η Ελλάδα χάνει το μέλλον της.

Κάποιοι απο αυτούς ταξίδεψαν απο διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να παραβρεθούν στην ημερίδα για τη μετανάστευση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και την οποία διοργάνωσε η κυβέρνηση και η πρεσβεία της Αυστραλίας.

Ενας απο αυτούς ο 28χρονος Θάνος Μακρυπούλιας, που ταξίδεψε απο τα Ιωάννινα μέχρι την Αθήνα για να παρακολουθήσει την ημερίδα. Μιλώντας στο Newsit ανέφερε την δύσκολη πλέον καθημερινότητα στην Ελλάδα και όπως είπε χαρακτηριστικά, “η προοπτική να πάω καπου καλύτερα και πιο οργανωμένα απο εδώ είναι σίγουρη πλέον. Αν μου γίνει μια καλή πρόταση έχω αποφασίσει να φύγω, γιατί εδώ δεν υπάρχει μέλλον … Το δύσκολο κομμάτι είναι ο αποχωρισμός των φίλων και της οικογένειας αλλά στην ηλικία που είμαι, πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου..”.

Ο Θανάσης Δημουλάς δεν έχει πάρει την τελική απόφαση αλλά το σκέφτεται σοβαρά. Οπως λέει στόχος είναι να μεταναστεύσει κάπου που θα είναι καλύτερα για εκείνον και το μέλλον του. Δουλεύει σε διαγνωστικό κέντρο και έχει τελειώσει ακτινολογία. “Οι λόγοι που σκέφτομαι να φύγω είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει πλέον στην Ελλάδα και φυσικά τα οικονομικά κίνητρα” αναφέρει στο Newsit.

Ο Προκόπης Παπαζαφείρης είναι 34 ετών, ανύπαντρος και διορισμένος στο κέντρο υγείας Ζαχάρως του νομού Ηλείας. Κι εκείνος σκέφτεται να φύγει απο την Ελλάδα και γι’ αυτο κάνει έρευνα σχετικά με την εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην Αυστραλία για να πάρει την οριστική του απόφαση. “Ο λόγος που φεύγω ειναι η ανασφάλεια που επικρατεί αυτή την στιγμή στη χώρα και κυρίως στον ιατρικό χώρο που εργάζομαι” αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ σε περίπτωση που αποφασίσει να εγκαταλείψει τη χώρα μας οι φίλοι και οι συγγενείς του τον στηρίζουν απόλυτα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην ημερίδα για να μεταναστεύσει κάποιος στην Αυστραλία πρέπει να κάνει online αίτηση στο site της αυστραλιανής κυβέρνησης, αλλά θα πρέπει να περιμένει απο 18 έως 24 μήνες για να εγκριθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση όμως είναι η κατοχή του πτυχίου αγγλικής γλώσσας IELTS. Αν όμως κάποιος έχει στείλει αίτηση για δουλειά σε κάποια εταιρία και έχει προσληφθεί, τότε η visa βγαίνε αυτόματα και δεν χρειάζεται η παραπάνω διαδικασία.

Επίσης, σύμφωνα με τους ομιλητές, συγκεκριμένες πόλεις της Αυστραλίας χρειάζονται συγκεκριμένες ειδικότητες. Για παράδειγμα στη δυτική Αυστραλία ζητούν επαγγέλματα που σχετίζονται με το χώρο της υγείας ενώ στην Αδελαϊδα ζητούν μηχανικούς, οικοδόμους κλπ.

Διαβάστε επίσης

Προλάβετε! Ανοίγουν 185.000 θέσεις εργασίας για μετανάστες στην Αυστραλία 

Χάνουμε και τα ”κορμιά” πατριώτες! Δείτε φωτό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με επίδειξη ταυτότητας η πώληση αλκοολ και τσιγάρων σε νεαρούς - Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Με το νέο νόμο επιδιώκεται η προστασία της υγείας των ανηλίκων από τις σοβαρές επιπτώσεις της χρήσης και κατανάλωσης προϊόντων καπνού και αλκοόλ στη σωματική και ψυχική τους υγεία
τσιγάρο
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 23χρονος μετά από εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ αρχικά αφαίρεσαν τα ρούχα του 23χρονου, προκειμένου να απομακρυνθεί το καυστικό υγρό από το σώμα του μέσω πλύσεων και στη συνέχεια, εφάρμοσαν διαδικασίες αναζωογόνησης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιδράσεις με τη σύλληψη 2 ψυχιάτρων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής – Κατηγορούνται για την άρνηση νοσηλείας ασθενούς
Οι 2 εφημερεύοντες ψυχίατροι αρχικά διαπίστωσαν την ανάγκη για παραμονή του ασθενούς, αλλά αρνήθηκαν την άμεση εισαγωγή του επικαλούμενοι έλλειψη διαθέσιμων κλινών
Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής 4