Πολιτική

Η πρώτη συνάντηση της τρόικας με τον Λ.Παπαδήμο

Συνάντηση με τους επικεφαλής κλιμακίου της τρόικας έχει σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος υποδέχτηκε στο Μέγαρο, γύρω στις 7,  τους κκ M. Mors της ΕΕ, K. Mazouch της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και P. Thomsen του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Νωρίτερα, με τους επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος της συνάντησης ήταν να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Γ. Ζανιάς.

Το Σάββατο σειρά έχει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 11:30 το πρωί, στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού.

Το επιτελείο της τρόικας θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, αύριο το πρωί στις 10.30, στο γραφείο του στη Βουλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χάλκινη εθνική ομάδα πόλο: Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι, θερμά συγχαρητήρια
«Σας ευχαριστούμε!», καταλήγει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός για την ιστορική διάκριση της εθνικής πόλο ανδρών να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης 8
Λευκός καπνός στην αυλαία του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς - Συμβιβασμός στο παρά 1' της ρήξης Χαρίτση και Σακελλαρίδη
Με 16 ψηφοδέλτια κατά, 20 λευκά και όλα τα άλλα υπέρ, πέρασε η απόφαση, που προβλέπει συμφωνία σε προσανατολισμό λαϊκού μετώπου, το οποίο ήταν και το ζητούμενο για την πλευρά Χαρίτση
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της τελευταίας ημέρας του Προγραμματικού Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς 15
Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς «έδειξε» ο απολογισμός του 2025 και ο προγραμματισμός του 2026
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιστρέψει σε «θετική ατζέντα» και να φέρει στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις
Μέγαρο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι αντιπαράθεση αλλά συνεννόηση με τους συμμάχους μας – Να διατηρήσουμε διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ
Οι εξελίξεις στις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται, αλλά και οι γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Γιώργος Γεραπετρίτης: Αναφαίρετο δικαίωμα τα 12 ναυτικά μίλια – Η Ελλάδα θα επιλέξει πότε θα το ασκήσει
«Συζητούμε με την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός δομημένου διαλόγου που εκκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια, αλλά θέματα κυριαρχίας δεν αποτελούν μέρος του διαλόγου αυτού»
Γιώργος Γεραπετρίτης 19