Κόσμος

Μόνο η Κίνα σώζεται από την παγκόσμια κρίση

Η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε μια "νέα επικίνδυνη φάση το φθινόπωρο", δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ από το Πεκίνο στη διάσκεψη για το μέλλον της Κίνας με ορίζοντα το 2030.

“Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε μια κρίση χρέους με σοβαρές επιπτώσεις για την νομισματική ένωση, τις τράπεζες και την ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών”, επισήμανε.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν θέματα όπως το τεράστιο χρέος, τα έξοδα και την φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο να στηρίξουν την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

“Στο σημερινό διεθνές πλαίσιο με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης”, ο Ζέλικ κάλεσε την Κίνα να επιταχύνει τη μετάβασή της σε ένα οικονομικό μοντέλο που θα αφήνει περισσότερο χώρα στην κατανάλωση, τις καινοτομίες και την κοινωνική αφομοίωση” για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στον αστικό και αγροτικό πληθυσμό.

Ο Ζέλικ προέβλεψε επίσης ότι μέσα στα επόμενα 15 ως 20 χρόνια η Κίνα θα μπορέσει να περάσει στην ομάδα των χωρών με υψηλά εισοδήματα.

“Αυτήν την μετάβαση μόνο λίγες χώρες την καταφέρνουν–και δυστυχώς πολλές αποτυγχάνουν”, τόνισε και κάλεσε τους κινέζους αξιωματούχους που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

“Οι αποφάσεις στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, οι αποφάσεις της Κίνας μας επηρεάζουν όλους”, υπογράμμισε ο Ζέλικ και κατέληξε: “ο κόσμος χρειάζεται μια κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης”.    

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα