Ελλάδα

Από το απόγευμα φθινοπωριάζει! – Ακραία καιρικά φαινόμενα από τα δυτικά και τα βόρεια

Θα «χτυπήσουν» τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το απόγευμα και θα διαρκέσει έως αύριο.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου οι καταιγίδες θα έχουν έντονη μορφή και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

– Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
– Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
– Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΤΕΟΡΟΛΟΓΟ κ. ΤΑΣΟ ΑΡΝΙΑΚΟ


Τα πρώτα μηνύματα της αλλαγής του καιρού θα φανούν από το πρωί καθώς σύννεφα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στην κεντρική και βόρεια χώρα. Το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, τα γνωστά δηλαδή μπουρίνια, με τον άνεμο να φτάνει τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.
Αυτό σημαίνει πως απόψε υπάρχει κίνδυνος για όσους ανοιχτεί στα πελάγη με φουσκωτά και ελαφρά σκάφη.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα συννεφιάσει σιγά – σιγά και δεν αποκλείται να έχουμε μπόρες ακόμα και στις ηπειρωτικές περιοχές, στα βουνά κυρίως της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Οι βοριάδες που στην αρχή θα πνέουν ασθενείς 4 με 6 μποφόρ βαθμιαία θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ αύριο απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο στην ακτογραμμή του Ιονίου και συνεχώς θα κατεβαίνει η ένταση των ανέμων και νοτιότερα μέχρι και τον Πατραϊκό κόλπο.
Στο Αιγαίο αρχικά τα πράγματα θα είναι καλά καθώς η ένταση των ανέμων δε θα ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ αλλά σιγά – σιγά μέσα στη νύχτα θα πιάσει βοριάς και μελτέμι 7 με 8 μποφόρ.
Όλα αυτά θα έχουν επίπτωση στη μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά πρώτα και μετά και κυρίως από το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στις νοτίοτερες και κεντρικές περιοχές, δηλαδή Αττική και Βοιωτία, Στερεά Ελλάδα και νότια Πελοπόννησο.

ΑΤΤΙΚΗ
Αίθριος ο καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38 και ενδεχομένως τους 39 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς 3 με 4 μποφόρ, αργότερα όμως θα γυρίσουν σε βοριαδάκι που μέσα στην νύχτα θα ενισχυθεί στα 5 και 6 μποφόρ όποτε η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και μάλιστα δραστικά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχικά αίθριος ο ουρανός αλλά το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες μπόρες το απόγευμα και το βράδυ στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία και εδώ θα φτάσει του 37 και ενδεχομένως του 38 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού:

Σε ποιες πόλεις ο υδράργυρος θα χτυπήσει 39αρια και 40αρια.

– Σέρρες
– Λάρισα
– Τρίκαλα
– Αγρίνιο
– Λαμία
– Θήβα
– Λειβαδιά
– Αττική κυρίως στα δυτικά προάστια Νίκαια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Κορυδαλλός
– Άργος
– Λεωνίδιο
– Σπάρτη

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο Newsit Weather Center

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οάσεις δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση του καύσωνα – Δείτε ΦΩΤΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμάτα: «Πήγε να του βάλει φάρμακο στα αυτιά και τότε τον άρπαξε» λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ
Ο 76χρονος φαίνεται να στάθηκε υπερβολικά τυχερός, καθώς δεν έχει κάτι σοβαρό σε κάποιο ζωτικό όργανο, πέρα από τα πολλά τραύματα στα χέρια κυρίως, αλλά και στα πόδια
Καλαμάτα, η στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης ροτβάιλερ στον 76χρονο
Σασμός: Το κρητικό έθιμο που κλείνει τον κύκλο του αίματος που ανοίγει η βεντέτα – Οι «ειρηνοποιοί», οι «μεσίτες» και οι «σασμάδες»
Η ομώνυμη σειρά «Σασμός» ταξίδεψε τους τηλεθεατές στον άγραφο νόμο της Κρήτης, μέσα από μία ιστορία γεμάτη σασπένς, έρωτες και δολοφονικά κίνητρα
Έγκλημα για κτηματικές διαφορές στο Ρέθυμνο
Ο σασμός που δεν σταμάτησε τη βεντέτα και το σπίτι που «ξύπνησε» την έχθρα στα Βορίζια - Το σενάριο για το πώς ξεκίνησε το αιματοκύλισμα
Η κουμπαριά που δεν έφερε την ειρήνη στις δύο οικογένειες - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το μακελειό - Κλειστά τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό
Ο 39χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη 58