Ελλάδα

Πήραν μπροστά στην Κύπρο οι πρώτες ηλεκτρογεννήτριες

Τέθηκαν σε λειτουργία στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού οι πρώτες ηλεκτρογεννήτριες, που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση μετά την καταστροφή του σταθμού από την έκρηξη στη ναυτική βάση.

Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου, Γιώργος Σιαμμάς δήλωσε ότι η ηλεκτρογεννήτριες είχαν χθες βράδυ παραγωγή 28MW.

Επίσης, ανέφερε ότι συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για σύνδεση και των υπολοίπων ηλεκτρογεννητριών από την Ελλάδα, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις αμέσως επόμενες ημέρες με παραγωγή που θα φτάνει τα 70MW.

Όπως είπε ο κ. Σιαμμάς το επόμενο βήμα είναι να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος Αυγούστου και οι αμερικανικές γεννήτριες, οι οποίες θα παράγουν ενέργεια 95MW.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Έντονα φαινόμενα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός