Πολιτική

Τι ερευνά η Δικαιοσύνη για Proton και Λαυρεντιάδη

Ποιά αδικήματα ερευνούν οι εισαγγελείς, κατέθεσαν ήδη οι πρώτοι μάρτυρες, στο στόχαστρο των αρχών και η Νεοχημική. Ποιά η θέση της κυβέρνησης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως δήλωσε στο Newsit η έγκυρη δικαστική συντάκτης της ΝΕΤ Γιάννα Παπαδάκου “γίνεται μια εκτεταμένη έρευνα από τη δικαιοσύνη, από την τράπεζα της Ελλάδας και απο την Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όπως έχει επικρατήσει να τη λέμε, για την υπόθεση της Proton Bank και για τον κύριο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ειδικότερα, καθώς όπως ξέρουμε οι δικαστικές έρευνες είναι προσωπικές’.

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ
“Ψάχνουν συγκεκριμένα σε ποιους δόθηκαν τα δάνεια από την Proton Bank και συγκεκριμένα τα δάνεια που δόθηκαν στις εταιρείες του κυρίου Λαυρεντιάδη και εάν οι εταιρείες αυτές είχαν τις εγγυήσεις και τα τυπικά προσόντα για να πάρουν αυτά τα δάνεια”.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
“Το εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της τράπεζας και της υπεξαίρεσης εφόσον κάποιο μέρος από τα δάνεια αυτά φαίνεται να κατέληξαν σε στέλεχη – υπαλλήλους του κυρίου Λαυρεντιάδη. Η έρευνα είναι μακρά. Ήδη έχουν καταθέσει 3 μάρτυρες από την τράπεζα της Ελλάδας, οι ελεγκτές βεβαίως οι οποίοι κάνουν δικό τους έλεγχο για τα δάνεια, εσωτερικό έλεχγο για αυτά τα δάνεια, ο οποίος μάλιστα έχει κάποια προβλήματα σε σχέση με την δημοσιοποίησή τους. Αυτοί ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που κατέθεσαν και βεβαίως συνεχίζεται η κατάθεση μαρτύρων στον κύριο Ιωάννη Δραγάτση που είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας που κάνει την έρευνα και ο οποίος καλείται να ξετυλίξει ένα πολύπλοκο κουβάρι με εταιρείες, με λογαριασμούς στο εξωτερικό, με λογαριασμους σε πολλές τράπεζες του εξωτερικού για την ακρίβεια του Λαυρεντιάδη. Και βεβαίως με επίκεντρο αυτό που ζήτησε η αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ο κύριος Νικολούδης, το εάν έχει διαπραχθει αυτό το αδίκημα σε σχέση με 51 εκαταμμύρια ευρώ τα οποία έχουν μια πορεία που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον περίεργη από τις αρμόδιες αρχές”.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
“Εμένα οι πληροφορίες μου από ανώτερη κυβερνητική πηγή είναι πως η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της Proton Bank, είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζει την τράπεζα και βεβαίως τα χρήματα των επενδυτών. Όμως ερευνά την υπόθεση Λαυρεντιάδη. Αυτό μαθαίνω πως είναι η απόφαση και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν κυβερνητικοί παράγοντες σε μια σύσκεψη πολυ κλεστή που έναναν πριν λίγες ημέρες. Δηλαδή στηρίζουν την τράπεζα και θεσμικά εν μέσω μιας διεθνούς οικονομικής συγκυρίας που χτυπά και τις τράπεζες αλλά από την άλλη είναι υποχρεωμένοι να ερευνήσουν μέσω των θεσμικών οργάνων του κράτους την υπόθεση Λαυρεντιάδη”.

ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ
“Ερευνες γίνονται και για την υπόθεση μεταβίβασης της εταιρείας Νεοχημικής, μιας εταιρείας στο carlyle group, ένα αμερικανικό γκρουπ που φαίρεταιν να έχει χάσει επίσης εκατομμύρια ευρώ απο τις αγοραπωλησίες αυτές και να έχει κερδίσει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που ειναι μεγαλομέτοχος σε μέσα ενημέρωσης. Είναι πολύπλοκη υπόθεση και βεβαίως βαθιά πολιτική”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκη:


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
62
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
26
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51