Υγεία

Ελπίδες για την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας μέσα στο 2012

Αν αυτή τη φορά τη φορά, τον εγχείρημα έχει επιτυχία, χιλιάδες γυναίκες που δε μπορούν να συλλάβουν, θα έχουν δικαίωμα στο όνειρο.

Η πρώτη απόπειρα μεταμόσχευσης μήτρας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2012 στην Σουηδία, όπως δήλωσε ο Ματς Μπράνστρομ, επικεφαλής μιας ομάδας έξι γυναικολόγων και δύο χειρουργών εξειδικευμένων στη μεταμόσχευση.

Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για το 2012 στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σαλγκρένσκα στο Γκέτεμποργκ.

Το ιατρικό αυτό ζήτημα ερευνάται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο από το 1999, σύμφωνα με τον καθηγητή γυναικολογίας Μπράνστρομ. Οι ερευνητές έχουν πραγματοποιήσει μεταμοσχεύσεις σε ποντίκια και μπαμπουίνους.

Μία επέμβαση μεταμόσχευσης μήτρας είχε πραγματοποιηθεί το 2000 στην Σαουδική Αραβία αλλά δεν είχε επιτυχία.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σαλγκρένσκα, δέκα πιθανοί δότες και δέκα ασθενείς αξιολογούνται.

Η πιο ελπιδοφόρα περίπτωση αφορά μία μητέρα και μία κόρη. Η 25χρονη Σάρα γεννήθηκε χωρίς μήτρα και δότης είναι η 56χρονη μητέρα της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακα αδυνατίσματος: Κιλά και προβλήματα υγείας επανέρχονται 2 χρόνια μετά τη λήξη της θεραπείας, δείχνουν μελέτες
Η μηνιαία επανάκτηση βάρους είναι ταχύτερη μετά τη λήψη των φαρμάκων αδυνατίσματος σε σχέση με τα προγράμματα συμπεριφορικής διαχείρισης βάρους, διαπίστωσαν οι ερευνητές
Image of an individual injecting insulin into their abdomen using a pen device. Demonstrates healthcare, diabetes management, and medication administration domestically, conveying a sense of responsibility and self-care.