Κόσμος

Βέλγιο: Δυο εβδομάδες προθεσμία για να βρεθεί νέα κυβέρνηση

Παράταση στην προθεσμία που έχει δώσει για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων και να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα, έδωσε ο βασιλιάς του Βελγίου.

Ο βασιλιάς έχει διορίσει μεσολαβητή, στο οποίο έδωσε ακόμη δυο εβδομάδες προθεσμία ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα εδώ και οκτώ μήνες, μετά από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 13ης Ιουνίου.

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς, επικεφαλής του κόμματος των Φιλελεύθερων, προσπαθεί εδώ και δύο εβδομάδες να επιτύχει μία συμφωνία μεταξύ των κομμάτων στο κοινοβούλιο.

«Ο βασιλιάς παρέτεινε την προθεσμία για να του επιτρέψει να ολοκληρώσει την έκθεσή του», ανέφερε ανακοίνωση του παλατιού, προσθέτοντας ότι ο κ. Ρέιντερς θα πρέπει να αναφερθεί στο παλάτι την 1η Μαρτίου.

Και όλα αυτά ενώ την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί νέες διαδηλώσεις για την καθυστέρηση σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «τσάρος» των συνόρων του Τραμπ απείλησε να συλλάβει τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια – «Θα το επέτρεπα» λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο «τσάρος των συνόρων» του Τραμπ, Τομ Χόμαν, απείλησε με σύλληψη όποιου εμποδίζει την προσπάθεια επιβολής του νόμου περί μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων του κυβερνήτη της Καλιφόρνια και της δημάρχου του Λος Άντζελες
Ο επικεφαλής των συνόρων της κυβέρνησης, Τομ Χόμαν και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ