Πολιτική

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε στην πολιτική για την οποία αγωνιστήκαμε

«Επιθυμώ να πετύχει μία πολιτική για την οποία αγωνιστήκαμε και στην οποία προσχώρησε τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το πιστεύει και χωρίς να το παραδέχεται λυτρωτικά και δημιουργικά» αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στο capital.gr.

«Επιθυμώ να πετύχει μία πολιτική που προϊόντος του χρόνου εφαρμόζεται φυσικά με αυξανόμενη δυσκολία από μία κοινωνία βαθειά κουρασμένη και μία οικονομία με εξαντλημένη τη φοροδοτική της ικανότητα» προσθέτει.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι μέχρι τις εκλογές του 2012 είχε επιτευχθεί το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής και πως μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 είχε επιτευχθεί το 95%. Δεν αποκρύπτει ότι επιθυμεί να πετύχει μία πολιτική που συνάντησε δυσανάλογα εμπόδια μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και διακόπηκε βίαια με την εκλογική νίκη του τον Ιανουάριο του 2015, λίγο πριν η χώρα περάσει στη φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής με όσα θα σήμαινε αυτό.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «το δίλημμα των κυβερνώντων είναι απλό αλλά υπαρξιακό. Για να προσφέρουν στην οικονομία το πολιτικό πλαίσιο που χρειάζεται πρέπει να συνομολογήσουν την πλήρη και πανηγυρική προσχώρησή τους στην πολιτική που είχαν αναγορεύσει σε εσωτερικό εχθρό με αδίστακτα και επίμονα ψέμματα. Μόνο έτσι μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά χωρίς αμφιταλαντεύσεις και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Στην ουσία, το δίλημμα εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ επώδυνης αλήθειας και εύκολης άλλα επικίνδυνης ψευδολογίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παρέμβαση Σαμαρά για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων του ΕΛΤΑ - «Αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους, η απόφαση να επανεξεταστεί»
«Να καταλάβουν λοιπόν οι υπεύθυνοι, ότι μια τέτοια απόφαση αποδυναμώνει σε όλη τη χώρα την αίσθηση της αναγκαίας παρουσίας του κράτους, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πιο αδύναμους»
Ο Αντώνης Σαμαράς 50
Το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ έφερε και γαλάζιες αντιδράσεις – Η διαβεβαίωση για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο ετήσιος τζίρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι 15 εκατ. ευρώ, κι ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας είναι πολλαπλάσιο και αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ
ΕΛΤΑ 22
Στην Αθήνα σήμερα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πάρτι προς τιμήν της
Η πρώτη επίσημη υποχρέωση Κίμπερλι Γκίλφοϊλ είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 18