Ελλάδα

Εντοπίστηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών

Ειδικότερα, το κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών προσπάθησε να διοχετεύσει στις λαϊκές αγορές τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών εντόπισε εν ώρα δράσης το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν τα ειδικά μεικτά συνεργεία της υπηρεσίας, στη θέση Δέμα της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που διενεργούνται.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, εντοπίστηκε συσκευαστήριο από το οποίο ψευτοπαραγωγοί προμηθεύονταν κηπευτικά προϊόντα χωρίς παραστατικά στοιχεία, τιμολόγια και δελτία αποστολής.

Ειδικότερα, το κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών προσπάθησε να διοχετεύσει στις λαϊκές αγορές, με άνομη πρακτική, μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών, με σκοπό να τα εμφανίσουν ως προϊόντα δικής τους παραγωγής.

Ήδη τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχουν διαβιβαστεί στο Ταμείο Λαϊκών Αγορών, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο ΣΔΟΕ.

“Το κουβάρι της παράνομης διακίνησης προϊόντων είμαστε αποφασισμένοι να το ξετυλίξουμε”, τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ντ. Ρόβλιας και πρόσθεσε:

“Τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου μας επαγρυπνούν και σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα κυκλώματα που δρουν παράνομα και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και παραπλανούν τον καταναλωτή. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στην αγορά και να εφαρμοστεί ο νόμος. Συγχαίρω θερμά τους υπαλλήλους του υπουργείου μας που αποκάλυψαν το συγκεκριμένο θέμα”.

Όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές Δ. Μπιτζούνης, Χ. Τζιώκας Ηλ. Σχινάς και Ηλ. Κολτούκης, ύστερα από εντολή της υπηρεσίας μετέβησαν στην περιοχή των Μεγάρων κατά τις μεσημεριανές έως τις βραδινές ώρες της ημέρας για έλεγχο σε συσκευαστήρια και παραγωγούς σχετικά με την παραγωγή και διακίνηση κηπευτικών.

Στη θέση Δέμα της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και σε υπόστεγο χώρο εντοπίσθηκαν αγροτικά αυτοκίνητα που είτε φόρτωναν, είτε πήγαιναν να φορτώσουν κηπευτικά είδη. Διενεργήθηκε έλεγχος στον συγκεκριμένο υπόστεγο χώρο και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα παραστατικά και συνοδευτικά έγγραφα, ενώ σε ερωτήσεις των ελεγκτών οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν ικανοποιητικές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πνίγηκε τουρίστας σε πισίνα στη Μύκονο μετά από χρήση ναρκωτικών - Στο Κέντρο Υγείας ακόμα ένα άτομο
Ο ένας από τους δύο άνδρες ανασύρθηκε ζωντανός, ενώ ο δεύτερος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ο θάνατός του - Στο δωμάτιό τους βρέθηκαν ναρκωτικά
Πισίνα
Η στιγμή που ο 40χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στον Βόλο οδηγείται στον εισαγγελέα - Με σκυμμένο το κεφάλι και αλεξίσφαιρο γιλέκο
Στον 40χρονο αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί
Η στιγμή που ο 40χρονος δράστης της γυναικοκτονίας μεταφέρεται στον εισαγγελέα στον Βόλο
7
Λέρος: Η δημοτική βιβλιοθήκη του νησιού, ένας ζωντανός θησαυρός πολιτισμού και γνώσης
Με περισσότερους από 21.000 τίτλους και συνεχείς δραστηριότητες που απευθύνονται τόσο σε κατοίκους όσο και σε επισκέπτες, η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου έχει μετατραπεί σε έναν αναπόσπαστο πολιτιστικό πυρήνα του νησιού
Η δημοτική βιβλιοθήκη της Λέρου, στον Πλάτανο Λέρου