Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Μικρότερη η έξοδος – Περισσότερα τα θανατηφόρα τροχαία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τραγικός ο απολογισμός της εξόδου – 23 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο…

Αυτή η διαπίστωση προκύπτει από τον δυσάρεστο απολογισμό της εξόδου των Χριστουγέννων από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, η οποία  αν και αισθητά μικρότερη από την περσινή ήταν δυστυχώς πολύ πιο αιματηρή.

Συνολικά από την περασμένη Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου που κατά την Τροχαία άρχισε σταδιακά η έξοδος, μέχρι και προχτές, έφυγαν από την Αθήνα και από τα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, 392.425 αυτοκίνητα. Πέρσι το ίδιο διάστημα είχαν φύγει 475.491 αυτοκίνητα, δηλαδή εφέτος η έξοδος ήταν μειωμένη κατά 17,4%.

Εντελώς αντίθετη όμως ήταν η αντιστοιχία των τροχαίων ατυχημάτων και ειδικότερα των θανατηφόρων. Ενώ το 2009 έγιναν μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων 9 θανατηφόρα δυστυχήματα με 9 νεκρούς, φέτος τα θανατηφόρα έφτασαν τα 20 με 23 νεκρούς. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στις άλλες κατηγορίες ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, το ίδιο χρονικό διάστημα, έγιναν 22 ατυχήματα με 24 βαριά τραυματίες και 175 με 244 ελαφρά τραυματίες.

Πέρυσι είχαμε 16 σοβαρά με 17 τραυματίες και 182 ελαφρά με 244 τραυματίες. Τα πιο σοβαρά δυστυχήματα ήταν δύο που έγιναν στην Εγνατία οδό και στην Κοζάνη. Στο πρώτο, στις 21.00 το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, στην Εγνατία στο νομό Καβάλας, σε σύγκρουση τεσσάρων αυτοκινήτων, έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες, 22 και 36 ετών, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε μία ακόμα 21χρονη και ελαφρά ένας 61χρονος.

Στο δεύτερο, στο δρόμο από Εγνατία οδό προς Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής, στο νομό Κοζάνης, σε σύγκρουση φορτηγού με άλλο όχημα, σκοτώθηκαν ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του φορτηγού. Σημειώνεται ότι ένα ακόμα δυστύχημα με ένα νεκρό έγινε στην Εγνατία οδό στο νομό Ημαθίας, ενώ κανένα θανατηφόρο δεν σημειώθηκε στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Ευζώνων και στην εθνική Αντιρρίου- Ιωανν ίνων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε