Ελλάδα

Πακέτο μέτρων και για τα σχολεία!

Νέου τύπου ολοήμερο δημοτικό, περικοπές στην εξεταστέα ύλη και νέο καθεστώς προσλήψεων μερικά από τα μέτρα για την παιδεία.

 

“Πακέτο” αλλαγών για την παιδεία θα παρουσιάσει αύριο στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.
 
Σύμφωνα με το “Έθνος”, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τα ολοήμερα δημοτικά και θα περιλαμβάνουν νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών. Το υπουργείο Παιδείας θα επιχειρήσει μάλιστα να φέρει σε επαφή τους μαθητές των Δημοτικών με τις νέες τεχνολογίες, ψηφιακές τάξεις, ώστε φτάνοντας στο Γυμνάσιο και να είναι εξοικειωμένοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
 
Τα νέου τύπου ολοήμερα σχολεία, που αναμένεται να λειτουργήσουν από του χρόνου σε πιλοτικό επίπεδο, θα έχουν και άλλη μία καινοτομία, αφού θα απασχολούνται σε αυτά μόνο μόνιμοι εκπαιδευτικοί και ορισμένοι αναπληρωτές όπου είναι αναγκαίο, αλλά όχι ωρομίσθιοι. Σχετικά με τα Νηπιαγωγεία, επανέρχεται η υποχρεωτικότητα της φοίτησης.
 
Επίσης η υπουργός θα παρουσιάσει το νέο καθεστώς διορισμών, μεταθέσεων και αποσπάσεων για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις δασκάλων και καθηγητών, αλλά και των αναπληρωτών και ωρομισθίων. Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό θα είναι η επιτυχία στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
 
Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση, θα γνωστοποιηθούν οι αλλαγές που θα προωθήσει η κυβέρνηση στα θέματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών αλλά και στον τρόπο επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης. Βασική επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν πιο αξιοκρατικά τα κριτήρια επιλογής και σε αυτήν την κατεύθυνση δεν αποκλείεται να μειωθεί ο αριθμός των μορίων που εξασφαλίζει η περιβόητη και για κάποιους “αμαρτωλή” συνέντευξη.
 
Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα παρουσιαστούν οι προτεραιότητες του υπ. Παιδείας που εστιάζονται στα προγράμματα ενίσχυσης των ξένων γλωσσών, στην ψηφιακή τάξη, όπου μέρος της διδασκαλίας θα γίνεται μέσω υπολογιστών, ενώ θα ανακοινωθεί και η μείωση της εξεταστέας ύλης, αίτημα που έχει κατατεθεί κατά διαστήματα και από την ομοσπονδία των καθηγητών.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ – Βροχές και χιόνια στην Κρήτη
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 08 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 12 με 13 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τοπικά τους 14 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Συνελήφθησαν δύο οδηγοί για επικίνδυνη οδήγηση στην Θεσσαλονίκη - Ο ένας έτρεχε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ
Βεβαιώθηκαν 44 παραβάσεις που αφορούν σε παραβίαση ορίων ταχύτητας οχημάτων, 8 για θόρυβο και τροποποιημένες εξατμίσεις και 18 για διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις
Περιπολικό 6
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη - Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε «κόκκινη αγγελία» από την Interpol
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 124 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη, 3 κινητά τηλέφωνα και 1.050 ευρώ
Περιπολικό