Πολιτική

Τελεσίγραφο Παπανδρέου σε Ευρώπη και κερδοσκόπους

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει μόνη της.

Ευφάνταστα σενάρια και αστειότητες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου τα περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία, διαβεβαιώνοντας πως “οι Έλληνες θα τα καταφέρουν με τις δικές μας δυνάμεις”.

Για τα περί χρεοκοπίας της χώρας, «έκανε λόγο μόνον ένα πρακτορείο στο εξωτερικό και διαψεύστηκε». «Είναι ένας δύσκολος Μαραθώνιος και Γολγοθάς – ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Α. Σαμαρά. 4 δις ευρώ ήταν το έλλειμμα του πρώτου διμήνου του 2009, 1 δισ. ευρώ είναι ο έλλειμμα το 2010 το πρώτο δίμηνο. Είναι δηλαδή 77% μικρότερο. Χάρη στην προσπάθεια που γίνεται να αυξηθούν τα έσοδα, που είναι 13% μεγαλύτερα από πέρσι, αλλά και να συγκρατηθούν οι δαπάνες. Αυτό είναι ένα μήνυμα σημαντικό, στην Ε.Ε. και διεθνώς» τόνισε ο κος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε χρήματα, αλλά την πολιτική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων μας, προκειμένου όπως είπε να αποτρέψει τους κερδοσκόπους να χτυπούν την ελληνική οικονομία.

Υπεραμύνθηκε για άλλη μία φορά των σκληρών αποφάσεων που έλαβε η κυβέρνηση, λέγοντας πως ήταν επιβεβλημένο προκειμένου ανατραπεί η κακή εικόνα και η έλλειψη αξιοπιστίας. Κια μάλιστα, σημείωσε ότι αυτή τη μάχη η Ελλάδα την κέρδισε και δήλωσε χαρακτηριστικά πως “δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο… σήμερα η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα”.

Μήνυμα ο πρωθυπουργός έστειλε και στο εσωτερικό της χώρας, ζητώντας τη στενή συνεργασία όλων των κομμάτων στην κρίσιμη αυτή εποχή, ενώ διαβεβαίωσε τους πολιτικούς αρχηγούς πως θα τους κρατάει ενήμερους για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης που θα λάβει τις επόμενες ημέρες. ” Αυτό το οποίο όμως ζητώ, είναι σε αυτή την δεύτερη και πιο κρίσιμη φάση να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας. Μπροστά μας είναι μια πιο σημαντική και θα έλεγα και πιο δημιουργική και ελπιδοφόρα μάχη. Είναι οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ώστε ποτέ ξανά να μην βρεθούμε σε αυτή την θέση” ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Σε διαψεύσεις που αφορούν την αδυναμία δανεισμού της χώρας και τις «παραχωρήσεις» στα εθνικά θέματα, προέβη στην δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λευκός καπνός στην αυλαία του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς - Συμβιβασμός στο παρά 1' της ρήξης Χαρίτση και Σακελλαρίδη
Με 16 ψηφοδέλτια κατά, 20 λευκά και όλα τα άλλα υπέρ, πέρασε η απόφαση, που προβλέπει συμφωνία σε προσανατολισμό λαϊκού μετώπου, το οποίο ήταν και το ζητούμενο για την πλευρά Χαρίτση
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της τελευταίας ημέρας του Προγραμματικού Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς 6
Εκατό μεταρρυθμίσεις και έργα σε 24 τομείς «έδειξε» ο απολογισμός του 2025 και ο προγραμματισμός του 2026
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιστρέψει σε «θετική ατζέντα» και να φέρει στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις
Μέγαρο Μαξίμου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι αντιπαράθεση αλλά συνεννόηση με τους συμμάχους μας – Να διατηρήσουμε διαύλους επικοινωνίας με τις ΗΠΑ
Οι εξελίξεις στις σχέσεις Ευρώπης και ΗΠΑ, που το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται, αλλά και οι γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 23
Γιώργος Γεραπετρίτης: Αναφαίρετο δικαίωμα τα 12 ναυτικά μίλια – Η Ελλάδα θα επιλέξει πότε θα το ασκήσει
«Συζητούμε με την Τουρκία, στο πλαίσιο ενός δομημένου διαλόγου που εκκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια, αλλά θέματα κυριαρχίας δεν αποτελούν μέρος του διαλόγου αυτού»
Γιώργος Γεραπετρίτης 19