Κόσμος

Στους δρόμους 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι στην Πορτογαλία

Οι περικοπές στους μισθούς έχουν ξεσηκώσει και τον δημόσιο τομέα στην Πορτογαλία.

Περίπου 50.000 πορτογάλοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Λισαβόνας διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους, ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η σοσιαλιστική κυβέρνηση για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Οι διαδηλωτές, που προέρχονται από όλα τα σημεία της χώρας, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας και ζητούν μέσω του συνδικάτου που εκπροσωπεί το δημόσιο τομέα αυξήσεις κατά 4,5% και μίνιμουμ 50 ευρώ επίδομα για τον κάθε ένα.

Αντιμέτωπη με ένα τεράστιο δημόσιο έλλειμμα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ενόψει του προϋπολογισμού του 2010, το πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα και αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού, που ισχύει ήδη από το 2005, όπου ανά δύο άτομα που θα συνταξιοδοτούνται θα προσλαμβάνεται ένα άτομο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνοιξε η διαθήκη του Τζόρτζιο Αρμάνι – Ο σύντροφός του κληρονομεί μεγάλο μέρος της αυτοκρατορίας του
Η διαδοχή του Ιταλού δημιουργού χαράζει μια νέα ισορροπία ανάμεσα στον σύντροφό του Λέο Ντελ’ Όρκο, τους οικογενειακούς κληρονόμους και το ίδρυμά του, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή είσοδο της LVMH
Ο Τζόρτζιο Αρμάνι 2
Ο τελευταίος άνθρωπος που αντιπαρατέθηκε με τον Τσάρλι Κερκ πριν τη δολοφονία του ξεσπά: «Διαφωνούσα μαζί του, αλλά ήταν άνθρωπος»
Ο 29χρονος Χάντερ Κόζακ, φοιτητής μαθηματικών, είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Κερκ στη σκηνή του πανεπιστήμιο Γιούτα Βάλεϊ στις ΗΠΑ
Τέντα