Ελλάδα

“Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα άλλων”

Σκληρή γλώσσα του μητροπολίτη Ιωαννίνων για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας...

“Δεν υπάρχει πόλεμος ή Θεομηνία για να συνεισφέρουμε. Καλούμαστε να συνεισφέρουμε για τις ανύπαρκτες οικονομικές πολιτικές. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα άλλων” τόνισε το μεσημέρι ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, με την ιδιότητα του προέδρου της εκκλησιαστικής κεντρικής υπηρεσίας οικονομικών. 

Ο μητροπολίτης έδωσε το στίγμα που θα ακολουθήσει η εκκλησία όσον αφορά τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας “Η επιβολή φόρων θα οδηγήσει εκκλησιαστικά πρόσωπα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Είπα στον υπουργό ότι μας αδικεί γιατί αγνοεί ότι η εκκλησία συντηρεί πάνω από 800 ιδρύματα.” 

Ο κύριος Θεόκλητος έκανε μια μακρά ιστορική αναδρομή στην προσφορά της εκκλησίας προς το ελληνικό κράτος. Τόνισε ότι “η σημερινή ακίνητη περιουσία της εκκλησίας ανέρχεται σε 702.160.000€. Ένα νούμερο που δείχνει ότι πλέον της έχει μείνει το 4% της αρχικής της περιουσίας”.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο μητροππολίτης Ιωαννίνων τόνισε ότι η εκκλησία δεν έχει αντίρρηση να φορολογηθεί ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, αλλά όχι ως φιλανθρωπικό ίδρυμα.
 

Για το θέμα μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως είναι λογικό σε αυτή τη δύσκολη εποχή δεν μπορεί η Εκκλησία και νομίζω το αντιλαμβάνεται και η ίδια να μείνει έξω από αυτή τη συνεισφορά στα οικονομικά της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το ασθενοφόρο φτάνει στο σημείο που κατέρρευσε η 16χρονη στο Γκάζι - Ο πατέρας ενημέρωσε την αστυνομία
Αναμένεται η νεκροψία νεκροτομή για να δοθούν απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του κοριτσιού - Η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε για το συμβάν ούτε από το ΕΚΑΒ ούτε από το νοσοκομείο
Γκάζι
«Η ανιψιά θεωρεί ότι πίσω από τους 22χρονους δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα υπάρχουν συγγενείς» λέει η δικηγόρος της
Ο 68χρονος με συμβολαιογραφική πράξη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί και την τέφρα του να παραλάβει ο ανιψιός του, πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και 12 μέρες - Τι ισχύει για το ενδεχόμενο του ηθικού αυτουργού
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα