Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για αδειοδότηση επιχειρήσεων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τη μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων προωθεί η κυβέρνηση και τον προσεχή Ιούνιο αναμένεται να ψηφιστεί η αλλαγή της νομοθεσίας.

Ταυτόχρονα, η δημόσια συζήτηση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά στον αναπτυξιακό νόμο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα όπως τουλάχιστον είπε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την παρουσίαση της «Ελληνο-Αμερικάνικης Πρωτοβουλίας».

Σύμφωνα με την υπουργό, οι διατάξεις του σχεδίου νόμου για τη απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων θα τεθούν σε ισχύ σε διάστημα τριών μηνών από την ψήφισή του.

Στόχος των αλλαγών στη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων είναι από τα 15 βήματα και τις 38 μέρες που απαιτούνται σήμερα για την αδειοδότηση μιας επιχείρησης, να γίνεται η διαδικασία σε μια μέρα και να απαιτείται μόλις ένα βήμα. Με τις ρυθμίσεις αυτές, αφενός να ενισχυθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και αφετέρου το κόσμος για την ίδρυση επιχείρησης θα μειωθεί στο μισό.

Αλλάζει ο τρόπος παροχής αδειών μικροπωλητών
 

Αλλάζει ο τρόπος παροχής αδειών μικροπωλητών σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιαστικότηας και Ανάπτυξης κ. Στ. Κομνηνός σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την αναβάθμιση της αγοράς της Αθήνας.

Ο κ. Κομνηνός επισήμανε ότι προωθούνται μέτρα που αφορούν την εμπορική πολεοδομία, τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Εμπορίου και την χαρτογράφηση της εμπορικής αγοράς ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Π. Καρέλλας χαρακτήρισε το πρόβλημα της Αθήνας ”εκρηκτικό ειδικά σε ότι αφορά το παραεμπόριο” που όπως τόνισε ”έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αποτελεί πλέον μια τεράστια οικονομική βιομηχανία που απειλεί επιχειρήσεις, εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία”.

Τόνισε ακόμη ότι η επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας απαιτεί συλλογικές δράσεις και προανήγγειλε την λειτουργία μόνιμης ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν εργοδοτικοί φορείς, φορείς των εργαζομένων και εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων με στόχο την αποτύπωση, ανάλυση και προώθηση νομοθετικών ή άλλων κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της αγοράς.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλαν ότι ειδική ομάδα της Αστυνομίας για το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα θα στοχεύσει στη καρδιά του παραεμπορίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε