Ελλάδα

Το μεγάλο σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά

Η υπόθεση δωροδοκίας γιατρών και στελεχών του υπουργείου Υγείας από στελέχη βρετανικής εταιρίας κάνει το γύρο του κόσμου, στη Βρετανία έχει καταδικαστεί ένα άτομο αλλά στην Ελλάδα ακόμα γίνεται έρευνα.

Μεταξύ των φοροφυγάδων γιατρών, τα ονόματα των οποίων, δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα υπάρχουν κι εκείνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση δωροδοκίας από στελέχη της De Puy International, θυγατρικής Johnson&Johnson. Πρόκειται για 12 ορθοπεδικούς που βρίσκονται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας, καθώς φέρονται να έπαιρναν μίζες για να προμηθεύονται από τη συγκεκριμένη εταιρία τεχνητά μέλη, απαραίτητα σε Έλληνες ασφαλισμένους.

Για την υπόθεση, στη Βρετανία, έχει συλληφθεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους ο Robert John Dougal. Σύμφωνα με τον καταδικασθέντα από το 2002 μέχρι το 2005 δόθηκαν πάνω από 5 εκατ. ευρώ μίζες σε Έλληνες γιατρούς, ενώ στο σκάνδαλο εμπλέκονται διευθυντές νοσοκομείων αλλά και στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Όπως προέκυψε μετά το άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκόμενων ορθοπεδικών, τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει την περίοδο 2001-2008 δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια τις πραγματικές τους καταθέσεις στις τράπεζες. Υπάρχει γιατρός που δήλωσε –στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- οικογενειακό εισόδημα 2,4 εκατομμύρια ευρώ αλλά οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 11,17 εκατομμύρια.

Συνάδελφός του, είχε την ίδια περίοδο δηλώσει οικογενειακό εισόδημα 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά οι καταθέσεις του ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Τρίτος γιατρός με οικογενειακό εισόδημα 392.540 ευρώ διατηρεί καταθέσεις ύψους 1,28 εκατ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πλακιάς για τα βίντεο στα Τέμπη: «Αφού πάει κουβά το αφήγημα του φορτίου, λένε πόσο κρίσιμα είναι για το μπάζωμα»
«Δεν βρήκαν φορτίο ούτε εύφλεκτο υλικό, βρήκαν υλικό που συσχετίζεται με την διαμόρφωση του χώρου τις πρώτες ώρες μετά την σύγκρουση» λέει ο Νίκος Πλακιάς
Νίκος Πλακιάς
Αυτή είναι η άδεια της έγκρισης των εργασιών στο μπαλκόνι στην Κόρινθο που έπεσε και σκότωσε την 43χρονη - Τι λέει  ο μηχανικός
«Δεν είχε ληφθεί όμως κανένα προστατευτικό μέτρο, δεν είχε κλείσει το πεζοδρόμιο, δεν είχαν μπει τα αυτονόητα μέτρα ασφάλεια», τονίζει ο δήμαρχος Κορίνθου Νικόλαος Σταυρέλης
Το σημείο που έπεσε το μπαλκόνι 8
Ο τσακωμός, η αναρρίχηση και η πτώση της 27χρονης στο κενό από πολυκατοικία στο Μαρούσι
Αν και αρχικά οι διαρροές έλεγαν ότι η γυναίκα έπεσε δύο φορές από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της που βρίσκεται 4ο όροφο οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό έγινε μία φορά και κάτω από διαφορετικές συνθήκες
Η πολυκατοικία που έγινε το περιστατικό στο Μαρούσι