Οικονομία

Μέτκα, δολάριο και τιμές αλουμινίου έδωσαν ώθηση στα κέρδη του Μυτιληναίου

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το διαμορφώθηκε στα 206 εκατ. ευρώ έναντι 154 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Η ανάκαμψη των διεθνών τιμών του αλουμινίου, η συνεχιζόμενη ισχυροποίηση του δολαρίου ΗΠΑ και η επιτάχυνση εκτέλεσης των έργων της θυγατρικής Μέτκα, συνέβαλαν στην ενίσχυση των μεγεθών του ομίλου Μυτιληναίου το πρώτο τρίμηνο του 2010. 

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 65,4 εκατ. ευρώ από 21,1 εκατ. ευρώ το 2009, ενισχυμένα από την αύξηση τιμής αλουμινίου στο LME και τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων που πραγματοποίησε η θυγατρική Μέτκα. 

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 27 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Στο τέλος του τριμήνου, τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου προσεγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς