Οικονομία

Άλλα τρία ευρωπαϊκά κράτη στο κόκκινο λόγω ελλειμμάτων

Άλλα τρία κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν χτυπήσει κόκκινο λόγω του υπερβολικού ελλείμματος.

Η Επιτροπή των Βρυξελλών εισηγείται να κινηθούν οι κείμενες “διαδικασίες περί υπερβολικού ελλείμματος” για τρία ακόμα κράτη μέλη της ΕΕ, δηλαδή την Δανία, την Φινλανδία και την Κύπρο, κάτι που ανεβάζει στα 23 (σε σύνολο 27) τα μέλη της ΕΕ που έχουν τώρα υπερβολικό έλλειμμα, άνω του 3% του ΑΕΠ τους. 

“Η διαδικασία κινείται έναντι των τριών κρατών επειδή έως πολύ πρόσφατα οι κρατικοί προϋπολογισμοί τους χαρακτηρίζονταν από μεγάλα ελλείμματα, κάτι που φανερώνει τον δεινό χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης, που διερχόμεθα”, σχολίασε ο Επίτροπος αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις, κ. Ολι Ρεν. “Έγνοια μας είναι να αποκατασταθεί η καλή εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών” στην ΕΕ, υπογράμμισε. 

Τώρα, θα αποφασιστεί “πόσος χρόνος θα δοθεί” στις τρεις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις για να μειώσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους στο σύννομο 3% του ΑΕΠ τους, σχολίασαν καλά πληροφορημένες πηγές στις Βρυξέλλες. 

Μόνον το Λουξεμβούργο, από την 16μελή ευρωζώνη, εκτός δε αυτής η Σουηδία, η Εσθονία και η Βουλγαρία, όπου όμως η Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι θα ελεγχθούν προσεκτικότερα διάφορα οικονομικά μεγέθη της, δεν ελέγχονται στο παρόν στάδιο από τις Βρυξέλλες για τα υπερβολικά τους ελλείμματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η αλήθεια για την ακρίβεια, τους πραγματικούς χαμένους και τους σιωπηρούς κερδισμένους της
«Η υπεραπόδοση, ειδικά στο σκέλος των εσόδων, φαίνεται ότι χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την αύξηση της τελικής ζήτησης σε τρέχουσες και σε σταθερές τιμές – εγχώριας και τουριστικής», σύμφωνα με ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας
Inflation and the economic crisis. Financial market crash. The Red arrow on the chart is pointing Up. Golden Stack Coins With Red Arrow Showing Upward Direction for the higher inflation concept.
Φωτιά στον διεθνή εμπορικό πόλεμο βάζει η στροφή Τραμπ υπέρ της ανάκτησης των εδαφών της Ουκρανίας
Εν μέσω εκκλήσεων των συμμάχων για αύξηση της πίεσης στη Ρωσία, ο Τραμπ έχει εντείνει την πίεση στην Ευρώπη να μειώσει τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ 1