Οικονομία

“Χαμόγελα” στο ΧΑ

Μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά...

αντιδρά σήμερα και με οδηγό τη μετοχή του ΟΤΕ που ενισχύεται κατά 4,25% ο Γενικός Δείκτης έχει αναρριχηθεί στις 1.535 μονάδες με κέρδη 1,4%. 
Το κλίμα έχει αλλάξει καθώς η τρόικα επίσημα πλέον τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία εκτέλεσης του προυπολογισμού είναι θετικά, ενώ ανοδικά κινούνται και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια. 
Επιλεκτικές αγορές καταγράφονται και στις τράπεζες όπου η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά 0,4%, της Alpha 1,97% και της Eurobank 0,97%. 
Mόνο 18 μετοχές υποχωρούν έναντι 99 που ενισχύονται. Ενισχυμένη είναι και η αξία συναλλαγών αλλά χάρη στα πακέτα της Fashion Box ύψους 10,1 εκατ. ευρώ που πέρασε επίσημα σήμερα στον κ. Λ. Λαυρεντιάδη. Σήμερα είναι και η τριπλή λήξη των παραγώγων όπου λήγουν ΣΜΕ και δικαιώματα σε μετοχές, καθώς και ΣΜΕ και δικαιώματα στον FTSE 20, για το μήνα Ιούνιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
«Λερναία Ύδρα» το ιδιωτικό χρέος: Έρχονται διευκολύνσεις για όσους έχουν οφειλές σε Δήμους με διεύρυνση του εξωδικαστικού
Το ΥΠΟΙΚ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το διογκούμενο ιδιωτικό χρέος με νέο «άνοιγμα» του εξωδικαστικού, αν και αποδεικνύεται «αγκάθι» για την ελληνική οικονομία
Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept