Πολιτική

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

Υπερψηφίστηκε σήμερα επί της αρχής, το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Κατά τη σχετική ψηφοφορία, η ΝΔ, η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

“Aυτό που ξεχωρίζει την παρέμβαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι η ύπαρξη ενός υλοποιήσιμου σχεδίου εφαρμογής”, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας, ενημέρωσε την ολομέλεια ότι σήμερα αναρτήθηκε στην Διαύγεια η προκήρυξη των περίπου 3000 θέσεων γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών με την έγκριση του ΑΣΕΠ. Η προθεσμία ξεκινά από την επόμενη Τρίτη μέχρι τις 25 Αυγούστου για τους ενδιαφερόμενους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας όλης της χώρας, προκειμένου να στελεχώσουν νέες δομές.

Ο κ. Ξανθός, ενημέρωσε εξάλλου, ότι είναι έτοιμο προσχέδιο αλλαγής οργανογράμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ μπορεί να αλλάξει ακόμη και το όνομα ώστε να υπάρξει πλήρης αποκοπή του από το παρελθόν «της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων και της συναλλαγής με τα συμφέροντα». Ανακοίνωσε δε, ότι εντός του φθινοπώρου θα είναι σε θέση να νομοθετήσει σχετικά, «για να κλείσει οριστικά αυτή η περίοδος».
«Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι και ένας κρίσιμος δημόσιος φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η εξυγίανση σε αυτόν τον τομέα έχει ξεκινήσει» τόνισε ο κ. Ξανθός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέτρα στήριξης και φόβοι για την Ευρώπη: Τα επόμενα βήματα αν συνεχιστεί το ράλι ενέργειας
Η κυβέρνηση προχωρά σε ένα πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας με εθνικούς πόρους, μέτρα στοχευμένα, προσωρινού χαρακτήρα, αναμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πετρέλαιο
Τέμπη: Νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης για την αίθουσα της δίκης, η αντιπολίτευση μιλά για εικόνα που εκθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Η κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταλληλότητα του χώρου στη Λάρισα, επικαλούμενη τον σχεδιασμό του βάσει της ανακριτικής διαδικασίας
Δίκη για Τέμπη, Λάρισα