Πολιτική

Πετρελαιοκηλίδα – Φίλης: Θα ήταν ύβρις να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν σωστά!

Αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ", παίρνει ο Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Κontranews» ο πρώην υπουργός Παιδείας λέει χαρακτηριστικά πως “θα ήταν ύβρις να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν σωστά”.
Και συνεχίζει: “Προφανώς πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα για να μην επαναληφθούν. Το ναυτικό ατύχημα συνέβη κάτω από απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Συνέβη σε ένα γνωστό περιβάλλον”.

Ο Φίλης για πιθανό ανασχηματισμό

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει ότι η διακυβέρνηση πρέπει να μπολιαστεί με περισσότερες αριστερές-προοδευτικές αξίες.

“Πρέπει να είμαστε, δηλαδή, αυτό που θέλουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ένα είδωλο των εξαναγκαστικών μνημονιακών πολιτικών”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο  αναφέρει σαφέστατα ότι δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι «μορφωμένος, ειλικρινής, προσηλωμένος στις δεσμεύσεις της χώρας και ταυτοχρόνως με έναν ανοικτό ορίζοντα».

Τέλος, όταν ερωτάται για το ενδεχόμενο να ξαναμπεί στην κυβέρνηση, σημειώνει: «Από μικρό παιδί στην Αριστερά έχω μάθει να συμμετέχω στη συλλογική προσπάθεια για την αλλαγή της κοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κανείς ντε και καλά υπουργός! Άλλωστε, αυτό έμπρακτα φάνηκε με τη στάση μου στον περσινό ανασχηματισμό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε προεκλογική τροχιά – Οι παρεμβάσεις Φάμελλου, οι αποστάσεις από Τσίπρα και το μήνυμα συνεργασίας στην αντιπολίτευση
Ο Σωκράτης Φάμελλος χαράσσει τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ΔΕΘ, κρατά αποστάσεις από το νέο κόμμα Τσίπρα και καλεί σε προοδευτική συμπόρευση για την ανατροπή της κυβέρνησης
Ο Σωκράτης Φάμελλος 2
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για το άτυπο δίπολο ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι και η καλύτερη, αν λάβει κανείς υπόψει του ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα πάει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1