Πολιτική

Κικίλιας: Υπεκφεύγει και κρύβεται η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας

Νέα μετωπική επίθεση εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει.

Ολόκληρη η δήλωση Κικίλια:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπεκφεύγει και κρύβεται.

Αρνήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων να δώσει εξηγήσεις για το άκρως προβληματικό θέμα των βλημάτων και της ακύρωσης της πώλησης στη Σαουδική Αραβία, που είχε ως συνέπεια να χαθούν 65 εκ. ευρώ από τα ταμεία του ελληνικού Κράτους.

Αρνήθηκε, επίσης, μετά από σειρά εγγράφων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, να αποφασίσει να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, ώστε να μάθει η ελληνική κοινωνία τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση.

Από τη στιγμή, που για μία ακόμη φορά, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αρνήθηκε να το πράξει και να αποκαλυφθεί η αλήθεια και θεωρεί ότι σήμερα είναι μια ακόμη μέρα στην Επιτροπή Εξοπλισμών σα να μην τρέχει τίποτα, η Νέα Δημοκρατία δεν μπήκε καν στη διαδικασία συζήτησης των δύο θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και ψήφισε παρών.

Επιμένουμε και επανερχόμαστε παράλληλα με τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν έχει να κάνει με τις διαδικασίες της Βουλής, θεωρώντας ότι ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μια πονεμένη ιστορία για την ελληνική κοινωνία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλοι πρέπει να είναι διάφανοι, και πολύ προσεκτικοί».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής: «Όχι business as usual με τρίτες χώρες στην άμυνα», είπε ο Μητσοτάκης – Η προειδοποίηση Ζελένσκι και ο ανυποχώρητος Όρμπαν
Στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, ο πρωθυπουργός...
Σύνοδος Κορυφής 1
Μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
«Η επανάληψη αυτού του μηνύματος είναι απαραίτητη για να καταστήσει σαφές σε Τουρκία και Λιβύη ότι αυτό το μνημόνιο δεν έχει καμία πρακτική αξία»
Χάρτης 11
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Από χθες που είδα την δικογραφία είμαι πιο ανακουφισμένος – Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν
«Δεν υπάρχει καμία επισύνδεση καμία ομιλία καμία εντολή καμία επικοινωνία με την διοίκηση να δοθούν λεφτά ούτε και συνομιλία μου με κτηνοτρόφο και αγρότη να δοθούν λεφτά»
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Μάκης Βορίδης 22