Κόσμος

Απειλούν με διακοπή χρηματοδότησης την Oxfam για το ροζ σκάνδαλο στην Αϊτή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί την Oxfam να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση της εμπλοκής μελών της σε σεξουαλικό σκάνδαλο στην Αϊτή, απειλώντας την οργάνωση με διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

«Είμαστε έτοιμοι να κόψουμε τη χρηματοδότηση των οργανώσεων που δεν τηρούν τους κανόνες της ηθικής», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία διαχειρίζεται τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χορηγούνται για την ανθρωπιστική βοήθεια.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η Oxfam στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε 1,7 εκατομμύριο ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους το 2011, οπότε και τοποθετούνται τα γεγονότα του σκανδάλου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής.

«Περιμένουμε από την οργάνωση να διαλευκάνει πλήρως και επειγόντως την υπόθεση σε συνθήκες διαφάνειας», προειδοποίησε.

Μέλη της Oxfam με ιερόδουλες στην Αϊτή

Τα μέλη της Oxfam κατηγορούνται ότι προσέλαβαν νεαρές πόρνες στην Αϊτή, ανάμεσά τους και ανήλικες, το 2011 κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό του 2010.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει από τους εταίρους της να τηρούν τους κανόνες ηθικής και έχει μηδενική ανοχή απέναντι σε καταγγελίες για καταχρήσεις που διαπράττονται από οργανώσεις που επωφελούνται από τη χρηματοδότησή της», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η Oxfam, συνομοσπονδία ανθρωπιστικών οργανώσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, διαβεβαιώνει ότι διενήργησε αμέσως εσωτερική έρευνα το 2011 για την υπόθεση. Τέσσερις υπάλληλοι απολύθηκαν και άλλοι τρεις παραιτήθηκαν πριν από την ολοκλήρωσή της, διαβεβαιώνει η Oxfam.

Η Επιτροπή διευκρίνισε ότι έλαβε υπόμνημα της Oxfam τον Αύγουστο 2011. Το υπόμνημα αναφερόταν «σε ανάρμοστες σεξουαλικές συμπεριφορές, σε ενέργειες εκφοβισμού και παρενόχλησης του προσωπικού». Αλλά δεν ανέφερε τίποτε για «καταχρηστικές πράξεις κατά των βοηθουμένων» της μη κυβερνητικής οργάνωσης» ούτε για «πιθανά σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1