Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: “Είδα τα παιδιά μου στην τηλεόραση” – Η συγκλονιστική έκκληση ενός πατέρα

- Αγωνία για τα δίδυμα κοριτσάκια Σοφία και Βασιλική - Ήταν μαζί με τη γιαγιά και τον παππού τους σε αλιευτικό σκάφος το βράδυ της φωτιάς στην Αττική - Ο πατέρας τους Γιάννης Φιλιππόπουλος τις αναγνώρισε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ! - Αποβιβάστηκαν, ασυνόδευτα, από αλιευτικό σκάφος στη Ραφήνα αλλά έκτοτε αγνοούνται - Στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική καλείται να καλέσει όποιος έχει πληροφορίες για τα παιδιά - 48 ώρες μετά τη φωτιά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίσημη λίστα αγνοουμένων!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο το δράμα που εκτυλίσσεται μετά τις φονική φωτιά στην Αττική και την αδιανόητη τραγωδία που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στις περιοχές της ανατολικής Αττικής. Οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 76. Οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος είναι ο ακριβής αριθμός. 48 ώρες μετά την εθνική τραγωδία, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίσημη λίστα αγνοουμένων. Με κάθε τρόπο γονείς, αδέρφια, συγγενείς ψάχνουν τους δικούς τους. Αλλά το κράτος δεν μπορεί να τους βοηθήσει ούτε καν σχηματίζοντας μια επίσημη λίστα. Το μόνο που έχει ζητηθεί (κι αυτό από την Πυροσβεστική) είναι να καλούν στο 199.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα αδιανόητο οικογενειακό δράμα. Οι έρευνες για δυο μικρά κορίτσια, δυο δίδυμα αδελφάκια, τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Ο πατέρας τους, Γιάννης Φιλιππόπουλος τις αναγνώρισε σε πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Είδε τα δίδυμα κοριτσάκια του την ώρα που αποβιβάζονταν από αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας. Από τότε όμως, η προσπάθειά του να τα βρει έχει πέσει στο κενό. Το αποκάλυψε μιλώντας τα ξημερώματα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και έκανε έκκληση σε όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία για τα παιδιά του, να τον καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο (694 88 43 741).

Τα δυο κορίτσια, ηλικίας 9 ετών, ήταν μαζί με τον 74χρονο παππού τους Φίλιππο Φιλιππόπουλο και την 61χρονη γιαγιά τους Σοφία το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018) όταν ξέσπασε η φωτιά στην ανατολική Αττική.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια Φιλιπποπούλου απευθύνθηκε στις Αρχές, ενώ έψαξαν στα νοσοκομεία αναζητώντας τους. Δεν μπορούσαν να βρουν κανέναν από τους τέσσερις. Οι ελπίδες τους είχαν αρχίσει να χάνονται όταν ο πατέρας τους είδε το video του Alpha με τα παιδιά μέσα στο αλιευτικό, ασυνόδευτα!

Είχαν αρχίσει να χάνουν τις ελπίδες τους, όταν ο πατέρας αναγνώρισε σε στιγμιότυπο στην τηλεόραση τα δίδυμα κοριτσάκια του, τα οποία ήταν ασυνόδευτα.

Έκκληση για τα δυο δίδυμα κοριτσάκια

Τα δυο κοριτσάκια έχουν ύψος 1.30μ. και μακριά καστανά μαλλιά. Ο επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βασίλης Ανδριόπουλος, ζήτησε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (25.07.2018) στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, από όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία να επικοινωνήσει με την αστυνομία (100), την Πυροσβεστική (199) ή το Λιμενικό (108).

Τους αναζητούν με κάθε τρόπο

είναι σε λειτουργία η ανεξάρτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα, που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν φωτογραφίες και ονόματα των συγγενών και των φίλων τους που αγνοούνται μετά το πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς από τους οικισμούς στον Βουτζά και στο Μάτι.

Μέχρι στιγμής αγνοούνται 32 συμπολίτες μας.

Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στην Αττική

missing people missing people missing people missing people missing people missing people missing people missing people

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Θρήνος στην κηδεία της 47χρονης Σταυρούλας Μπουκουβάλα – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και οι γονείς της
Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα η τραγωδία που σημειώθηκε στο εργοστάσιο «Βιολάντα», όπου μετά από διαρροή...
Κηδεία της Σταυρούλας Μπουκουβάλα που έχασε τη ζωή της στην έκρηξη του εργοστασίου Βιολάντα
Τραγωδία με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Ο πατέρας του είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στη Ρουμανία» συγκλονίζει η θεία του Δημήτρη Μαρωνίτη
«Στον ίδιο δρόμο που σκοτώθηκε ο πατέρας του σκοτώθηκε και το παιδί μας» αποκαλύπτει στο newsit.gr η θεία του 27χρονου οπαδού του «Δικεφάλου του Βορρά»
Τροχαίο οπαδών του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Δένδιας: Ανανεώνεται η αμυντική συμφωνία αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής με την Γαλλία
«Η φρεγάτα «Κίμων» αποτελεί το επιστέγασμα της εμβληματικής μας συνεργασίας. Μετά τις αναβαθμίσεις που προγραμματίζουμε, οι φρεγάτες αυτές θα φέρουν στρατηγικά όπλα», ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Κατρίν Βοτρίν