Ελλάδα

«Ντου» ο Ρουβίκωνας, «παραλίγο καρδιακό οι ηλικιωμένες γυναίκες»

Τις στιγμές κατά τις οποίες μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Αθήνας, περιγράφει ο εφημέριος στο newsit.gr.

Ήταν νωρίς πρωί της Κυριακής (23.09.2018), όταν περίπου 10 – 15 μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, εισέβαλαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας. Η ομάδα φώναζε συνθήματα και στο σημείο επικράτησε πανικός.

[read4more]

Ο εφημέριος του Ναού του Αγίου Νικολάου που έγινε στόχος της παρέμβασης της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας μιλά στο newsit.gr για την στιγμή της επίθεσης.

“Δεν χτύπησαν κάποιο, ούτε προκάλεσαν καταστροφές”, τονίζει αρχικά. Για να συνεχίσει: “Καταστροφή βέβαια είναι η ίδια η διακοπή της Θείας Λειτουργίας. Ήθελαν να σηκώσουν κάποιο πανό, αλλά όσοι βρέθηκαν εκεί δεν τους αφήσαμε. Υπήρχαν ηλικιωμένες γυναίκες που τρομοκρατήθηκαν. Πήγαν να πάθουν καρδιακό“.

Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα Indymedia, ο Ρουβίκωνας ανέφερε μετά το περιστατικό πως τα μέλη του διέκοψαν τη Λειτουργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της ενορίας να σταματήσει να φιλοξενεί άστεγους και υπερήλικες.

Απαντώντας σε αυτές τις “κατηγορίες”, ο εφημέριος του Ναού τονίζει: “Την διακονία της συντήρησης του ξενώνα για τους απόρους, όντως δεν μπορούμε να συντηρήσουμε, συντηρούμε όμως συσσίτια. Δεν πετάξαμε σε καμία περίπτωση ανθρώπους στο δρόμο. Απλά η Εκκλησία δεν μπορεί να συντηρεί οικονομικά την συγκεκριμένη διακονία”.

agios nikolaos royvikwnas

Ακούστε όσα δηλώνει ο εφημέριος για το ντου της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες με λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά - Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Πλημμύρα
Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
Οι τρεις τους παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική τελετή από τις εξέδρες, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή - Χαμόγελα και ενθουσιασμός στις εξέδρες του «Σαν Σίρο»
Ο Παύλος Ντε Γκρες, η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ και ο αδελφός του, Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2026 στο στάδιο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου
27
Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»
«Ας αναλογιστούμε ποιες συντεχνίες και "ελίτ" αδιαφορούν υποκριτικά για τον άνθρωπο και την ασφάλειά του και μετατρέπουν την Ελλάδα σε επί πληρωμή "αποθήκη ψυχών"» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 44