Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 14 Νοεμβρίου στο Δημόσιο

24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 14 Νοεμβρίου και διοργανώνει συγκέντρωση, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

«- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019, που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

– Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

– Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

– Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των βαρέων–ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

– Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας-αποχής.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

– Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

– Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.

– Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφτασαν στην εισαγγελία Καλαμάτας οι δύο φερόμενοι δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Οι δύο 22χρονοι που έχουν συλληφθεί αρνούνται πως σκότωσαν τα δύο θύματα, αφού ένας τα ρίχνει στον άλλο υποστηρίζοντας ότι πήγαν μαζί στο κάμπινγκ αλλά κανείς τους δεν έχει ομολογήσει τη διπλή δολοφονία
Εισαγγελία Καλαμάτας
Ακόμη δύο πρόσωπα «στο κάδρο» για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Ο ανιψιός ανεχόταν τον επιστάτη» λέει φίλος του ιδιοκτήτη κάμπινγκ
Μετά τις έρευνες των αρχών στα κινητά τηλέφωνα των φερόμενων δραστών του εγκλήματος, στην υπόθεση εμπλέκονται και 2 ακόμη πρόσωπα από το κοντινό περιβάλλον του ιδιοκτήτη κάμπινγκ στη Φοινικούντα
68χρονος
«Μωρή καρ@@λα θα σε γα@@@ω» φώναζε στη 43χρονη οδηγό πριν της επιτεθεί και τη χτυπήσει ο 40χρονος επιχειρηματίας που εμφανιζόταν ως γιατρός
«Θα πάω στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης της γυναίκας γιατί ο άνθρωπος αυτός θα μπορούσε να της έχει κάνει μεγάλο κακό αν δεν βρισκόταν κόσμος εκείνη την ώρα», λέει αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr
δηλώσεις 3
Βίντεο ντοκουμέντα - Η επιστροφή του εκτελεστή της Φοινικούντας στο σπίτι του στην Καλλιθέα μετά τη διπλή δολοφονία
Οι εικόνες από το πρώτο βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι που συνελήφθη ο 22χρονος φερόμενος εκτελεστής, ενώ η δεύτερη κάμερα ασφαλείας απέχει μόλις 200 μέτρα από το διαμέρισμα της Καλλιθέας
Καρέ από βίντεο με τον φερόμενο εκτελεστή της Φοινικούντας στην Καλλιθέα