Κόσμος

Νέος υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ο Μάθιου Γουιτάκερ

Ο Μάθιου Γουιτάκερ είναι ο "εκλεκτός" του Ντόναλντ Τραμπ για την θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, μετά την αναμενόμενη παραίτηση του Τζεφ Σέσιονς.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Τραμπ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ευχαριστώντας παράλληλα τον Τζεφ Σέσιονς, τον οποίο ωστόσο… υποχρέωσε σε παραίτηση.

“Κατόπιν αιτήματός σας, υποβάλλω την παραίτησή μου”, ανέφερε η σύντομη επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Σέσιονς αποπέφθηκε από υπουργός Δικαιοσύνης έπειτα από μήνες αδιάκοπης κριτικής του Τραμπ για την αυτοεξαίρεσή του από την έρευνα για την φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η απομάκρυνση Σέσιονς αναμενόταν να συμβεί λίγο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης κατά τις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν την πλειοψηφία στη Γερουσία, άλλα έχασαν τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση του 71χρονου Σέσιονς με ανάρτηση στο Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
6
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 21