Ελλάδα

Συνταρακτικό: Πιστοί ακούν χτύπο στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου

Ο Άγιος Νεκτάριος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 98 χρόνια, στις 09 Νοεμβρίου του 1920. Μεγάλο μυστήριο παραμένει πάντα το γεγονός πως το λείψανό του παρά τις 3 ταφές και εκταφές παρέμεινε αναλλοίωτο για περισσότερο από 30 χρόνια, ενώ δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες πιστών, οι οποίοι δηλώνουν ότι ακούν έναν χτύπο από τον τάφο του Αγίου.

Η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1963. Αυτές είναι και οι δύο ημερομηνίες εορτασμού της μονής: στις 9 Νοεμβρίου (κοίμηση Αγίου Νεκταρίου) και στις 3 Σεπτεμβρίου (ανακομιδή Ι. Λειψάνων).

Μετά την Κοίμησή του, ο Άγιος Νεκτάριος ετάφη εκεί, κάτω από την σκιά ενός πεύκου, το οποίος είχε φυτέψει ο ίδιος και που υπάρχει μέχρι σήμερα.

Εκατοντάδες πιστοί επισκέπτονται το μοναστήρι καθημερινά και ακουμπούν το κεφάλι τους στον τάφο του αγίου, για να προσευχηθούν, αλλά και να ακούσουν τον χτύπο της ράβδου του.

Διαβάστε περισσότερα στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σχέδια για νέα έξοδο της Αττικής Οδού στη Μεταμόρφωση για αποσυμφόρηση του κόμβου
Στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, τα οχήματα που κινούνται στον κλειστό αυτοκινητόδρομο προς Ελευσίνα και όταν επιθυμούν να κατευθυνθούν προς Λαμία ή Πειραιά χρησιμοποιούν μία κοινή έξοδο, γεγονός που δημιουργεί έντονη συμφόρηση, ειδικά σε ώρες αιχμής.
Μποτιλιάρισμα
Στην Πάτρα για την απολογία της μεταφέρεται η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οι χειρόγραφες σημειώσεις και οι αποκαλύψεις για τον μικρό Παναγιωτάκη
Ο θάνατος του μικρού Παναγιωτάκη είναι ο μοναδικός για τον οποίο η Ειρήνη Μουρτζούκου δεν έχει πει το παραμικρό και ίσως σήμερα αποκαλύψει πολλά για την υπόθεση
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
6