Πολιτική

C4i: Καλούνται να καταθέσουν Πολύδωρας και Μαρκογιάννακης, όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

- Η αμερικανική εταιρία Saic δεν κατέθεσε καν αίτημα λόγω του αξιώματος που κατέχει ο Προκόπης Παυλόπουλος - Στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα κληθούν οι Βύρων Πόλυδωρας και Χρήστος Μαρκογιαννάκης - Δυο φορές τροποποιήθηκε η σύμβαση για το C4i και το δημόσιο ζημιώθηκε με 147 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον εισαγγελέα

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας το οποίο εκδικάζει την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i πρόκειται να καταθέσουν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, ο πρώην υφυπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Κώστας Αιλιανός και ο τότε νομικός σύμβουλος του υπουργείου.

[read4more]

Το αίτημα κατατέθηκε από την πλευρά της αμερικανικής εταιρίας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens. Το αίτημα έγινε δεκτό. Στο δικαστήριο όμως δεν θα κληθεί ο κ. Προκοπής Παυλόπουλος, λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο δεν κατατέθηκε και αίτημα από την Saic.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα εφετών προς το δικαστικό συμβούλιο οι τότε υπουργοί πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρίας να τροποποιήσουν δυο φορές την σύμβαση, με αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο με 147.000.000 ευρώ.

Η εκδίκαση για την υπόθεση της παραλαβής του συστήματος άρχισε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και πρόκειται να συνεχιστεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το αίτημα έγινε στην εισαγγελία Εφετών, πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για το C4I, με τους δυο υπουργούς να είναι παρόντες στη δίκη των 18 κατηγορουμένων, η οποία άρχισε στις 8 Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας έχουν παραπεμφθεί 18 κατηγορούμενοι. To Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα (υπ΄αριθμόν 1732/2017) έστειλε στο εδώλιο πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας με την κατηγορία ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην  ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος δικάζεται για ενεργητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 13
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 34
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1