Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Alpha Bank και Άννα Κορακάκη «μαζί με στόχο την Παιδεία» – video

Alpha Bank και Άννα Κορακάκη «μαζί με στόχο την Παιδεία» – video

Η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη δεν στοχεύει καλά μόνο στους αγώνες κατακτώντας το ένα μετάλλιο μετά το άλλο. Στοχεύει και στην καλύτερη παιδεία, γι’ αυτό και ένωσε τις δυνάμεις της με την Alpha Bank για το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Παιδεία».

Οι μαθητές σε οποιοδήποτε δημοτικό σχολείο έχουν τη διάθεση και την όρεξη, προκειμένου να «απορροφήσουν» τη γνώση που τους προσφέρουν οι δάσκαλοί τους. Χρειάζονται, όμως, και τα εργαλεία εκείνα που θα παρέχουν τη δυνατότητα τόσο στα παιδιά, όσο και στους εκπαιδευτικούς να κάνουν το μάθημα περισσότερο διαδραστικό, αποδοτικό και, εν τέλει, ευχάριστο.

Αυτό γίνεται πραγματικότητα για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σπετσών, ενός από τα 19 δημοτικά σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την παιδεία» της Alpha Bank. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, με την αρχή να γίνεται τον περασμένο Σεπτέμβριο από το δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης και το πλάνο είναι να επεκταθεί σε περισσότερα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μικρούς μαθητές πρόσβαση σε σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό, προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Στόχοι που απαιτούν βέβαια προσήλωση και σκληρή δουλειά, κάτι που γνωρίζει καλά η χρυσή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη, την οποία στηρίζει η Alpha Bank.

Η Άννα Κορακάκη ήταν παρούσα πρόσφατα στις Σπέτσες για την παράδοση του τεχνολογικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού εξοπλισμού στο δημοτικό σχολείο του νησιού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την παιδεία». Πλέον, οι μικροί μαθητές έχουν στη διάθεσή τους ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα διδασκαλίας, το οποίο περιλαμβάνει διαδραστικό πίνακα, προσωπικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής, νέα βιβλία, για να ενισχυθεί η σχολική βιβλιοθήκη, και αθλητικό εξοπλισμό, καθώς είναι γνωστό ότι «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

https://www.instagram.com/p/BqmZP4vgmk7/

Η πολυνίκης αθλήτρια της σκοποβολής δεν έκρυψε τη μεγάλη της χαρά για το γεγονός ότι συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος της Alpha Bank, και απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις των μικρών θαυμαστών της που ήθελαν να μάθουν πώς πέτυχε τόσο δύσκολους στόχους, όπως ήταν η κατάκτηση δύο μεταλλίων (ένα χρυσό και ένα χάλκινο) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά και πολλών ακόμη χρυσών μεταλλίων σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Κύπελλα. Για τα παιδιά των Σπετσών ήταν μία σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις απαιτήσεις που έχει μία παγκόσμια πρωταθλήτρια από τον εαυτό της, αλλά και ο καθένας από εμάς, όταν θέτει υψηλούς στόχους, και τολμά να ονειρεύεται ότι θα φθάσει στην «κορυφή του κόσμου».

Δείτε το video

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Παιδεία» κάλυψε φέτος με εξοπλισμό συνολικά 19 σχολεία, ενώ θα συνεχιστεί και το 2019 σε περισσότερα Δημοτικά της χώρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις