Ελλάδα

Δημόσιο – Δώρα: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά και πως – Η αίτηση που πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι

Ανατροπή από την απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για αναδρομικά ως 6.000 ευρώ. Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος να επιστρέψουν τα δώρα στο Δημόσιο. Η αίτηση που πρέπει να γίνει για να μην χαθούν τα αναδρομικά ποσά από το 2013. Ποιους αφορά η απόφαση.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα δώρα στο Δημόσιο (διαβάστε εδώ αναλυτικά) ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για αναδρομικά χιλιάδων ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο είναι να κριθεί και από την ολομέλεια του ΣτΕ ότι πρέπει να καταβληθούν τα ποσά.

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε ωστόσο για μια απόφαση που αφορά τουλάχιστον 470.000 άτομα και για ποσά που “μετράνε” από την 1/1/2013 ως και σήμερα. Είναι δηλαδή ποσά που φτάνουν ως και τις 6.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για διεκδικήσεις των δώρων (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα καλοκαιρινής άδειας) από εδώ και στο εξής.

δημόσιο

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν ακαθάριστες αποδοχές (μισθός, επιδόματα) ως 3.000 ευρώ έπαιρναν ως την 1/1/2013 δώρο Χριστουγέννων 500 ευρώ, δώρο Πάσχα 250 ευρώ και επίδομα καλοκαιρινής άδειας 250 ευρώ. Τα ποσά αυτά που στο σύνολό τους ήταν 1.000 ευρώ τον χρόνο καταργήθηκαν και είναι αυτά τα ποσά που έρχεται η απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ να πει ότι πρέπει να επιστραφούν.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να ανοίξει νέο γύρο προσφυγών. Η ΑΔΕΔΥ συνιστά στους εργαζόμενους να υποβάλλουν αίτηση στην υπηρεσία τους έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα δώρα με αγωγές.

aitisi dora
Πηγή εφημερίδα “Δημοκρατία”

Ποιους αφορά η απόφαση

-Πολιτικοί υπάλληλοι που από 10/2011 ως 31/12/2015 υπάγονταν στα ειδικά μισθολόγια και από 1/1/2016 στο ενιαίο μισθολόγιο.

-Όλοι οι μόνινοι και δόκιμοι υπάλληλοι του δημοσίου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου.

-Υπάλληλοι ΑΔΑ με νομική προσωπικότητα

-Υπάλληλοι ΟΚΑ

-Υπάλληλοι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού

-Υπάλληλοι ΝΠΔΔ

-Υπάλληλοι ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή ΝΠΔΔ που ανήκουν σε ΟΤΑ

-Υπάλληλοι επιχειρήσεων, οργανισμών και ανώνυμων εταιριών του δημοσίου

-Εκπαιδευτικοί

–Ιατροί

-Υπάλληλοι γραμματείας δικαστηρίων, εισαγγελιών, υποθηκοφυλακείων, κτηματολογικων γραφείων

-Υπάλληλο ΤΕΔΚ, ΠΕΔ, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ

-Ιερείς

 

Με πληροφορίες από εφημερίδες “Ελεύθερος Τύπος” και “Δημοκρατία”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε αυτοκίνητο μέσα σε μάντρα στην Πάτρα - Άγνωστος πέταξε φωτοβολίδα και εξαφανίστηκε
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα, ωστόσο από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το πολυτελές όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα ΙΧ
Πάτρα
Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε μετά από πτώση από μπαλκόνι στον Πύργο - «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το χαμόγελό του, τη δύναμή του, το πάθος του για τον αθλητισμό και τη ζωή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το παιδί που μας έκανε περήφανους κάθε μέρα» γράφει ο πατέρας του
Πύργος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 18χρονου που σκοτώθηκε  μετά από πτώση από μπαλκόνι – «Η απουσία του άφησε κενό που δεν γεμίζει ποτέ»
Κίνηση στους δρόμους: «Στο κόκκινο» Κηφισός, Αττική οδός, Λεωφόρος Αθηνών και Κηφισίας
Στην Κηφισίας «κόκκινα» είναι και τα δύο ρεύματα, ενώ η κίνηση συνεχίζεται ως και το κέντρο της Αθήνας σε Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Αρδηττού, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, Ακαδημίας αλλά και Συγγρού
κίνηση