Ελλάδα

Ποινική δίωξη για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής

Τα δάνεια, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρονται να χορηγήθηκαν από την Τράπεζα Αττικής χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς για δάνεια που χορηγήθηκαν από την Τράπεζα Αττικής την περίοδο 2011-2015.

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Τα δάνεια, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης.

Μετά την ολοκλήρωση της, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία σε βάρος των τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας. Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015. Τα δάνεια αυτά εκτιμάται ότι χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρίες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Δυο περιπτώσεις δανείων σε εταιρίες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή τα τρία κατηγορούμενα αδέρφια της οικογένειας Φραγκιαδάκη για το μακελειό στα Βορίζια
Παρόλο που τα τρία μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη ήταν να απολογηθούν αύριο το πρωί, η ανακρίτρια μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για να απολογηθούν ενώπιόν της
Μακελειό στα Βορίζια
Για δωροληψία κατηγορείται ο 60χρονος λιμενικός που συνελήφθη για ασέλγεια ανηλίκων στον Βόλο - Έλαβε μίζα 5.000 ευρώ για ελέγχους πλοίων
Πήρε χρήματα από ιδιώτη προκειμένου να μην γίνει έλεγχος σε πλοίο - Στην υπόθεση φέρεται εμπλέκεται ακόμη ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, λέει η ΕΛΑΣ
Σκάφος Λιμενικού Σώματος
Καιρός αύριο: Με καταιγίδες και ανέμους ξεκινά η εβδομάδα – Έντονα τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 και στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου
καιρός