Οικονομία

Folli Follie: Πρόστιμα “μαμούθ” από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

Καινούρια πρόστιμα, μεγαλύτερα των 20 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Folli Follie αλλά και δέκα φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, έχει αποφασιστεί να επιβληθούν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.340.000 ευρώ (!) στην Folli Follie, για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 12, παράγραφος 1(γ) του ιδίου, μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας για τη χρήση 2016.

Αναλυτικότερα, επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα ύψους:

– 10.000.000 ευρώ στον κ. Δημήτριο Κουτσολιούτσο του Γεωργίου, πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, και πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

– 5.000.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο του Δημητρίου, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας και νυν μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

– 4.500.000 ευρώ στον κ. Ιωάννη Μπεγιέτη του Γεωργίου πρώην Οικονομικό Διευθυντή του Υποομίλου της θυγατρικής FF Group Sourcing Limited της εταιρείας στην Ασία

– 120.000 ευρώ στην κα Αικατερίνη Κουτσολιούτσου του Κορνηλίου, πρώην Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

– 120.000 ευρώ στoν κ. Φραγκίσκο Γρατσώνη του Αριστείδη, πρώην Οικονομικό Διευθυντή της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στην εταιρεία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

– 100.000 ευρώ στην κα Ειρήνη Νιώτη του Γεωργίου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στον κ. Εμμανουήλ Ζαχαρίου του Νικολάου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Αλαβάνο του Δημητρίου, πρώην Διευθυντή Λογιστηρίου της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στον κ. Ζαχαρία Μαντζαβίνο του Σπυρίδωνος, πρώην μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στον κ. Ευάγγελο Κουμανάκο του Πέτρου πρώην ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας.

Πώς… βγήκαν τα πρόστιμα

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως για την επιμέτρηση του προστίμου που επιβλήθηκε στα δύο πρώτα πρόσωπα, λήφθηκε υπόψη και το κέρδος που αποκόμισαν από τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών επί μετοχών της Εταιρίας. Για τα εν λόγω πρόσωπα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι αγρότες των οποίων οι δηλώσεις δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο ελέγχου στο Μέτρο 23
Ο έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των αγροτεμαχίων έγινε με βάση τα στοιχεία του εντύπου Ε9 των αγροτών, προκειμένου να συγκριθούν οι εκτάσεις που δηλώνονται στο Ε9 με εκείνες που καταχωρίστηκαν στις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2024
Αγρότες
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για σχολάζουσες κληρονομιές και κοινωφελείς περιουσίες
Η υπουργική τροπολογία με τις διατάξεις για την στήριξη συγγενών θυμάτων και των πληγέντων από την πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 και την πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας το 2017 ψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα
Το υπουργείο Οικονομικών