Πολιτική

Τσίπρας: Στρατηγική η τριμερής συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ

Τριμερής συνάντηση στην Ιερουσαλήμ πραγματοποιούν οι Αλέξης Τσίπρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Νίκος Αναστασιάδης με τη συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι μίλησαν για τη σημασία που διαδραματίζει για την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, την οικονομική ανάπτυξή της και την ευημερία των εμπλεκόμενων χωρών, η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «η βασική ιδέα μας είναι πολύ σημαντική: να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των ενεργειακών πόρων από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, στην Ευρώπη».

Ακόμη ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η δημιουργία του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου East Med μπορεί να βοηθήσει τόσο τον διάλογο για την ασφάλεια αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», ενώ επεσήμανε πως αυτή είναι η

έκτη φορά που συναντώνται οι τρεις χώρες σε αυτή τη στρατηγική συνεργασία και σημείωσε ότι στα τελευταία χρόνια, οι τρεις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο, μαζί και η καθεμιά ξεχωριστά έχουν δυναμώσει.

tsipras
photo intime

«Η τριμερής συνεργασία μας έχει γίνει στρατηγική και ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας και της ασφάλειας», είπε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε ότι η συμμετοχή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο «υπογραμμίζει τη στήριξη των ΗΠΑ στη στρατηγική συνεργασία μας και αυτή η συμμετοχή ενδυναμώνει τις προσπάθειες μας και τον διάλογο μας ειδικά στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στην ασφάλεια και στην οικονομία». Τόνισε επίσης ότι η περιοχή έχει πολλές προκλήσεις αλλά και σημαντικές δυνατότητες.

Ο κ. Τσίπρας όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως η συζήτηση θα είναι επωφελής όχι μόνο στο ενεργειακό πεδίο αλλά και για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τόνισε πως απτή απόδειξη ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ, αποτελεί η παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Αναστασιάδης ευχαριστεί τον αγαπητό του φίλο, πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, για τη φιλοξενία της 6ης τριμερούς Συνόδου, ενώ εκφράζει τη χαρά του για τη συμμετοχή σε αυτή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Την χαρά του για την παρουσία του στην Ιερουσαλήμ και τη συμμετοχή του στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου Ισραήλ, εξέφρασε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μ.Πομπέο, στη σύντομη δήλωσή του.Ο Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε εταίρους στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 3
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης