Πολιτική

Ποτάμι: Ένα μεγάλο μπράβο σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Το Ποτάμι με φανερά δηκτικό ύφος χαιρετίζει την ανταπόκριση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τα δάνεια τους και αναφέρει ότι είναι μια καλή αρχή αν όντως τηρήσουν τις δεσμεύσεις τις οποίες ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι τονίζει ότι «η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να εκμεταλλευτεί τη δημοσκοπική της άνοδο και να διεξάγει “πανελλήνια εκστρατεία συγκέντρωσης οικονομικών πόρων” με αποκλειστικό σκοπό – όπως ανακοίνωσε – να αποπληρώσει μέχρι τις ευρωεκλογές ένα εκατομμύριο από τα 279 που οφείλει στις τράπεζες, είναι πράγματι αξιέπαινη».

Προσθέτει δε ότι αξιόλογη και ευρηματική είναι «και η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να διαθέσει έναντι τιμήματος το βίντεο-αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου με στόχο -όπως υπολογίζουν- να συγκεντρώσουν μέχρι τις 26 Μαΐου, μισό εκατομμύριο ευρώ, από τα 226 που χρωστούν στις πιστώτριες τράπεζες».

Εκτιμά ότι θετικής αναφοράς χρήζει και «η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κυβερνητικά του στελέχη και όσοι έχουν διορισθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε υψηλές κρατικές θέσεις, θα αναλάβουν να καλύψουν το πλάνο των 200.000 ευρώ, έτσι ώστε να αποπληρωθεί μέρος των 6 εκατομμυρίων που οφείλει στις τράπεζες».

Το Ποτάμι με το ίδιο σαρκαστικό ύφος καταλήγει λέγοντας πως «χαιρετίζει την απόφαση των τριών κομμάτων να ψηφίσουν από κοινού νέα τροπολογία με την οποία ακυρώνουν την τροπολογία που ψήφισαν τον Μάρτιο του ’18 και η οποία κατοχύρωνε το ακατάσχετο του 50% των κρατικών τους επιχορηγήσεων. Τροπολογία -θυμίζουμε- που μόνο το Ποτάμι είχε τότε καταψηφίσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς