Ελλάδα

ΓΣΕΕ – Επεισόδια: Υπό κατάληψη παραμένει το ξενοδοχείο μετά το άγριο ξύλο!

Τα όσα διαδραματίσθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (03/04/2019) δεν τιμούν σε καμία περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εικόνες από το άγριο ξύλο στο ξενοδοχείο που θα γινόταν το συνέδριο της ΓΣΕΕ σοκάρουν και προβληματίζουν.

Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ, μη σύνεδροι κατά τη ΓΣΕΕ, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο «Ρόδος Πάλας» από το υπόγειο, παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

https://youtu.be/1RmbPbivRuM

https://youtu.be/X3A1U9G6M-Y

Το ξενοδοχείο παραμένει υπό κατάληψη και έως αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα γίνουν και σε ποιον χώρο οι εργασίες του συνεδρίου, ενώ οι σύνεδροι παραμένουν στο ξενοδοχείο αναμένοντας τις αποφάσεις. Όπως έγινε γνωστό, για τις εξελίξεις τη χθεσινή νύχτα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας Ρόδου και ο αστυνομικός διευθυντής, τη συνδρομή των οποίων ζήτησε η διοίκηση της ΓΣΕΕ για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου.

Τον χώρο του ξενοδοχείου επισκέφτηκε και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος με δηλώσεις του απηύθυνε έκκληση και στις δυο πλευρές να αμβλύνουν τις διαφορές τους και να προχωρήσουν οι εργασίες του συνεδρίου.

[read4more]

Ο δήμαρχος Ρόδου χαρακτήρισε πρωτόγνωρα και ανεπίτρεπτα τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, τονίζοντας ότι σε τελική ανάλυση αυτά προκαλούν ζημιά στον συνδικαλισμό και τη δημοκρατία.

«Είμαι διατεθειμένος να συμβάλω έτσι ώστε να βρεθεί λύση» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση μέσα στις επόμενες ώρες.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΓΣΕΕ είπε στο newsit.gr: «Στις 3.10 και ενώ τα πράγματα ήταν ήρεμα και είχαν διαπιστευθεί όλοι οι σύνεδροι, μεταξύ των οποίων και 67 από το ΠΑΜΕ, εισέβαλαν από το εστιατόριο και από το υπόγειο άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχανε καμία σχέση με το συνέδριο. Κατέλαβαν τον χώρο που θα γινόταν το συνέδριο και δεν άφηναν να περάσουν μέσα οι νόμιμοι σύνεδροι, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τέσσερα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κρατούσαν σίδερα στα χέρια τους και τραυμάτισαν τον γενικό γραμματέα και άλλα τρία μέλη της ΓΣΕΕ».

Ο Νίκος Μαυροκέφαλος, Μέλος εκτελεστικής γραμματείας ΠΑΜΕ έδωσε την δική του εκδοχή μιλώντας στο newsit.gr: «Εδώ και δύο μέρες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από διάφορες παρατάξεις που βρίσκονται στη Ροδο αντιμετωπίζουν μια απίστευτη πραγματικότητα. Στο χώρο που θα γίνει το συνέδριο απαγορεύουν την είσοδο μπράβοι και σεκιουριτάδες σε εκλεγμένους αντιπροσώπους και σε δημοσιογράφους, πράγμα που κατήγγειλε και η ΕΣΗΕΑ. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία της ΓΣΕΕ. Πήραμε την απόφαση αρκετοί αντιπρόσωποι και άλλοι συνδικαλιστές να επιβάλουμε την παρουσία μας στο χώρο που θα γίνει το συνέδριο, γιατί κανείς δεν είχε το δικαίωμα να μας αποκλείσει. Έτσι συντεταγμένα και πειθαρχημένα μπήκαμε το πρωί, χωρίς φυσικά να γίνει κάποια καταστροφή, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αψιμαχία, με στόχο να μην επιτρέψουμε σε εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους να πάρουν μέρος στο συνέδριο και να εκλεγούν σε διοικητικές θέσεις.  Αυτό σήκωσε την αντίδραση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και με διάφορες δηλώσεις και βίντεο επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα. Θέλουν να παρουσιάσουν τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές σαν τραμπούκους και τους εργοδότες σαν θύματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα και μια αντιστροφή της πραγματικότητας. Δεν υπήρχαν άνθρωποι με λοστούς στα χέρια. Ακόμα και το βίντεο που παρουσίασαν, δείχνει τέσσερις ανθρώπους να προπηλακίζουν έναν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κανένα τραυματισμό, η πραγματικότητα είναι ότι μια ομάδα συνδικαλιστών επιτέθηκε σε εμάς και εμείς αμυνθήκαμε. Θέλουν να παρουσιάσουν τους θύτες ως θύματα. Σας θυμίζω ότι στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ έλεγε ότι ήταν εγκλωβισμένος σε ένα εστιατόριο με αστακομακαρονάδες και χαβιάρι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας» λέει η αδελφή θύματος του τροχαίου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και προσπαθούμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την οικογένειά μας» λέει στο newsit.gr η αδελφή του νεαρού οπαδού από τη Θεσσαλονίκη
Φονικό τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των 7 Ελλήνων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Ρουμανία
Με το που ολοκληρωθεί και η ιατροδικαστική ταυτοποίηση αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των σορών - Το χρονικό της τραγωδίας και η κατάσταση υγείας των 3 τραυματιών
Τραγωδία με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των 7 Ελλήνων που σκοτώθηκαν στο τροχαίο
19χρονος στο Λουτράκι «καρφώθηκε» με αυτοκίνητο σε επιχείρηση αφού πρώτα έπεσε σε κολώνες και μάντρα - Σώος ο οδηγός
Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως ανέπτυξε ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο - Σε άμορφη μάζα σιδερικών μετατράπηκε το αυτοκίνητό του
Αυτοκίνητο
Διαρρήκτες με ποδήλατα χτύπησαν στο ΚΤΕΛ Καλαμάτας - Με λοστό ξήλωσαν το παράθυρο
Η δράση τους καταγράφηκε από το σύστημα καμερών ασφαλείας, με τις κινήσεις τους να μαρτυρούν ότι γνώριζαν την ύπαρξη συναγερμού, τον οποίο προσπάθησαν να αποφύγουν κινούμενοι χαμηλά στο έδαφος
Ληστεία στα ΚΤΕΛ Καλαμάτας
«Ακόμα και αύριο ο επαναπατρισμός των 7 σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ», δηλώνει η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία - «Ως μητέρα και ως Ελληνίδα έχω συγκλονιστεί»
Προσπαθούμε για την περίθαλψη και τον επαναπατρισμό των τραυματιών με τις καλύτερες συνθήκες - Σε ετοιμότητα C130 στην Ελευσίνα
Ρουμανία: «Ακόμα και αύριο ο επαναπατρισμός των 7 σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ», δηλώνει η πρέσβης της Ελλάδας – «Ως μητέρα και ως Ελληνίδα έχω συγκλονιστεί»