Ελλάδα

Παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Παράταση μέχρι τις 28 Ιουνίου παίρνει το θέμα της υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες.

Την παράταση για τους δασικούς χάρτες για περιπτώσεις περιοχών, όπου οι σχετικές προθεσμίες έληγαν από τις 29 Μαρτίου έως και τις 8 Μαΐου 2019, δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με τροπολογία του στο σ/ν «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις». Στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι η παράταση ισχύει και για τους κατοίκους του εξωτερικού.

‘Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τη διάταξη, η παράταση για τους δασικούς χάρτες κρίνεται αναγκαία καθώς παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση πολιτών για ενημέρωση σχετικά με το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη, καθώς και για υποβολή ατελώς αντιρρήσεων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες σε συνδυασμό με την αναζήτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ακόμη όπως σημειώνεται στην αιτιολογία της ρύθμισης, παρατηρήθηκε πολλοί τεχνικοί σύμβουλοι να μην προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους έως την καταληκτική ημερομηνία των αντιρρήσεων.

Τέλος, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη διάταξη για τους δασικούς χάρτες συμπεριλαμβάνονται και οι πληγείσες από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2018 περιοχές (Μάτι και Κινέτα Αττικής), δίνεται επιπλέον χρόνος τόσο στους πολίτες για την άσκηση των δικαιωμάτων τους όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
2