Πολιτική

“Πολιτικά ουδέτερη” δηλώνει η Κομισιόν απέναντι στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολιτικά ουδέτερη απέναντι σε κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Η κ. Αντρέεβα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου της Κομισιόν στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παρέπεμψε στη συγχαρητήρια επιστολή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα επεσήμανε τις προσπάθειες που κατέβαλε η Κομισίον και ο κ. Γιούνκερ για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Όπως ξέρετε οι οικονομικοί δείκτες έχουν πλέον βελτιωθεί σημαντικά και η χώρα εξήλθε του προγράμματος. Αυτό ακριβώς επισήμανε ο πρόεδρος Γιούνκερ στην επιστολή του λέγοντας ότι έχουνε επιτευχθεί πολλά, αλλά φυσικά πολλά ακόμα μένουν να γίνουν και διαβεβαίωσε την ερχόμενη κυβέρνηση ότι μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής για να εξασφαλιστεί ότι οι πολίτες και η χώρα θα δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους», είπε, επαναλαμβάνοντας την άποψη του Ζ.Κ. Γιούνκερ ότι οι Έλληνες πολίτες «χρήζουν σεβασμού».

Ακόμη τόνισε πως πρόεδρος Γιούνκερ εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη προς τη νέα κυβέρνηση, πως θα εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας και πως θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και που παρακολουθούνται υπό την ενισχυμένη εποπτεία.

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν είναι πολιτικά ουδέτερη και αντιμετωπίζει «πρόσωπα και χώρες ισότιμα», σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ το απέδειξε αυτό καθώς συνεργάστηκε «με ένα πρώην πρωθυπουργό από μια διαφορετική πολιτική οικογένεια από τη δική του και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, και ότι τα μέτρα θα είναι κοινωνικά αποδεκτά με την πρώτη μελέτη κοινωνική επίπτωσης, που συνόδευε το ελληνικό πρόγραμμα».

«Στην Επιτροπή συνεχίζουμε και δουλεύουμε με όποιον είναι άμεσα εκλεγμένος από τους πολίτες και χρήζει της συνεργασίας μας ανεξαρτήτως της πολιτική οικογένειας στην οποία ανήκει», κατέληξε η κ.Αντρέεβα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ προκαλούν οι δημοσκοπήσεις και το κόμμα Τσίπρα: «Είναι μια “φούσκα”»
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι εντυπώσεις που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη για την δημιουργία του κόμματος Τσίπρα από τις δημοσκοπήσεις είναι αναντίστοιχες της πραγματικής εικόνας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
«Πόλεμος» για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Το «φρένο» ΠτΔ και η «καυτή πατάτα» της συντήρησης στον Νίκο Δένδια
Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες η τροπολογία της κυβέρνησης που βάζει τέλος στο μπάχαλο των συναρμοδιοτήτων για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 44
«Ειρήνη» το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τη σύνοδο στην Αίγυπτο – Το βίντεο που ανάρτησε
Η διεθνής σύνοδος κορυφής στην οποία έλαβε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ενορχήστρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χειραψία με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Λωρίδα της Γάζας
9