Πολιτική

ΚΙΔΗΣΟ: Τέσσερα στραβά βήματα στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ανακοίνωση με αιχμές από το ΚΙΔΗΣΟ που διαπιστώνει τέσσερα στραβά βήματα στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, φωτογραφίζοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη Λίνα Μενδώνη.

Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ αναφέρει συγκεκριμένα: «Πρώτο, ο “προοδευτικός” πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος μπέρδεψε τη συνεργασία πολιτικών χώρων, που δήθεν αποζητούσε, την ειλικρίνεια της οποίας εμείς αμφισβητήσαμε εξαρχής, με την απλή μετακόμιση στελεχών. Θα καταλάβει στην πορεία τη διαφορά.

Δεύτερο, ο “προοδευτικός” πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος έκανε ένα από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά σχήματα των τελευταίων ετών. Η ευελιξία που έταζε, υποθέτουμε πως θα έρθει από τους τεχνοκράτες, που σύμφωνα με όσα ήδη λέει το κυβερνών κόμμα, θα καταστήσουν τους υπουργούς τους διακοσμητικούς.

Τρίτο, ο “προοδευτικός” πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος βρήκε μόνο 5 άξιες γυναίκες στο κόμμα και στους συνομιλητές του στην κοινωνία. Θεμιτό, να εξετάσει ο νέος πρωθυπουργός γιατί τον αποφεύγουν και δεν τον υπολογίζουν τόσο οι ικανές, δραστήριες και επιτυχημένες γυναίκες της χώρας.

Τέταρτο, ο “προοδευτικός” πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος, αυτός που υποσχέθηκε ένα συμβόλαιο αλήθειας στο λαό, έβαλε υπουργό Οικονομικών τον Χρήστο Σταϊκούρα, έναν πολιτικό που τάχθηκε ενεργά εναντίον της καταγραφής της πραγματικότητας από την ΕΛΣΤΑΤ, για να αποκρύψει τις ευθύνες του κόμματος του και του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Σταϊκούρας οφείλει με τη σειρά του, άμεσα, μία δημόσια κωλοτούμπα -το επιβάλει η θέση του ΥΠΟΙΚ, να απαρνηθεί το λαϊκισμό που τον οδήγησε στην καρέκλα».

«Θα επανέλθουμε για τα ζητήματα πολιτικής και όσα διαφαίνονται ήδη από την αναδιάταξη χαρτοφυλακίων, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις”, καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνάντηση Γεραπετρίτη με Ρούμπιο: «Απάντηση» σε όσους βλέπουν «απομόνωση» της Ελλάδας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική την επικείμενη επαφή του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, κάνοντας λόγο για ένδειξη του επιπέδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Μάρκο Ρούμπιο
Μαρία Καρυστιανού: «Θέλουμε να μάθουμε από ποια ουσία πέθαναν οι άνθρωποι μας»
Συνεχίζεται η δίκη για τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας στα Τέμπη - «Έχουμε μια δίκη παρωδία στην οποία αναγκαστικά συμμετέχουμε, χωρίς όμως να σταματούμε να καταγγέλλουμε αυτά που γίνονται»
Η Μαρία Καρυστιανού έξω από το δικαστήριο Λάρισας
Κυριάκος Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Τέλος Μαρτίου οι ανακοινώσεις
Στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ο πρωθυπουργός συνέδεσε την επικείμενη αναπροσαρμογή με την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα Δημοκρατία για επίθεση στο γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου: «Τα στελέχη μας δεν εκφοβίζονται ούτε πτοούνται από τέτοιες ενέργειες»
Η Πειραιώς καταδικάζει τον βανδαλισμό στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαΐας και καλεί τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι σε φαινόμενα πολιτικής βίας
Χριστίνα Αλεξοπούλου, επίθεση στο γραφείο