Οικονομία

Βρούτσης: Αυτή είναι η τελευταία ρύθμιση 120 δόσεων

120 δόσεις... τέλος μετά από αυτές που "τρέχουν". Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. "Επωφεληθείτε τώρα, δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις που “τρέχει” είναι η τελευταία που θα υπάρξει, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στις 120 δόσεις που “τρέχουν”, και τις οποίες η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να διευρύνει για τις επιχειρήσεις αλλά και να επιφέρει αλλαγές στις δόσεις.

Όπως είπε, αυτή είναι κι η τελευταία φορά που θα υπάρξει τέτοια ρύθμιση. Υποστήριξε πως η προηγούμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει ρύθμιση 120 δόσεων, το 2015, αποδείχτηκε ότι αυτό δεν βοήθησε την αγορά.

Τώρα λοιπόν, απευθυνόμενος προς τους πολίτες είπε χαρακτηριστικά “το λέω, επωφεληθείτε τώρα από την ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη”.

Οι αλλαγές στη ρύθμιση

Από την Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως  υπάρχουν ευνοϊκές διατάξεις στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις για οφειλές στο Δημόσιο.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν στη ρύθμιση περισσότεροι πολίτες που έχουν οφειλές και να παραμένουν σε αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος που η ελάχιστη μηναία δόση μειώνεται, ενώ παράλληλα γίνονται ευνοϊκότερα τα κριτήρια υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως και τα κίνητρα παραμονής σε αυτή.

Συγκεκριμένα:

– Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
– Το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από 5 σε 3%.
– Ανοίγει η ρύθμιση για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή μέχρι 1 εκ. ευρώ.
– Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση.
– Θεσπίζεται νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις, για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο δημόσιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
FCAS: Κολλημένο στο έδαφος το νέο ευρωπαϊκό αερομαχητικό – Προ της ρήξης Μερτς και Μακρόν για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα κέρδη από την παραγωγή του
Το Future Combat Aircraft System (FCAS) κινδυνεύει να μείνει σχέδιο επί χάρτου καθώς Γερμανία και Γαλλία δεν τα βρίσκουν στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο project
Αερομαχητικό Typhoon
Με τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων «σαρώνει» η ΑΑΔΕ προληπτικά και ηλεκτρονικά τη φοροδιαφυγή
Ανάλυση μεγάλων δεδομένων, myDATA και εξελιγμένα φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης, μπαίνουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής από πλευράς ΑΑΔΕ με στόχο να τη σταματάνε πριν καν εκδηλωθεί
Με τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων «σαρώνει» η ΑΑΔΕ προληπτικά και ηλεκτρονικά τη φοροδιαφυγή 1